Maak kennis met waterstof

Duurzame energie, iedereen heeft het erover. Deze workshop heeft als onderwerp waterstof in combinatie met de brandstofcel. De workshop behandelt de productie van waterstof en het gebruik ervan in algemene zin. Uiteindelijk zullen we uitkomen bij de brandstofcel in een voertuig. Na afloop van de workshop heb je een beeld gekregen van de energiedrager waterstof en het gebruik ervan.

Workshops

Omschrijving

Voor wie?
Deze workshop is geschikt voor iedereen die geïnteresseerd is in waterstof. Verder is er geen technische kennis nodig om deze workshop te volgen. Je ontdekt op basis van de college en het zelf produceren van waterstof wat waterstof eigenlijk is. Ook heb je enige kennis opgedaan van de toepassing van waterstof in combinatie met een brandstofcel. Als toegift ga je een warme hap bakken op waterstof. Na deze workshop is het mogelijk om je verder in de verschillende duurzame technieken te verdiepen (indien aanwezig; door een keuzedeel te volgen), in samenwerking met onze technische netwerkpartners. Denk daarbij bijvoorbeeld aan ventilatie, warmtepomp, etc.,…

Duurzaam Doen Huis
De workshop vindt plaats in het Duurzaam Doen Huis van Centrum Duurzaam van ROC Friese Poort in Leeuwarden. Dit is een praktijkruimte met duurzame en zichtbare installaties waar je mee gaat kennismaken. Er zijn diverse onderwijs leermiddelen aanwezig.

Waar?
De workshop vindt plaats op de locatie van ROC Friese Poort aan de Anne Wadmanwei 6 in Leeuwarden. Deze locatie is goed bereikbaar met auto en openbaar vervoer. Er zijn voldoende parkeerplaatsen aanwezig.

Aanmelden
Aanmelden kan via duurzaam@centrumduurzaamfriesland.nl