Hoe verduurzaam ik mijn woning?

Duurzaamheid, iedereen heeft het erover maar wat ik kan ik zelf doen? Welke keuzes moet ik maken om mijn woning te verduurzamen? Het verduurzamen van je huis is niet alleen goed voor het milieu maar verhoogt ook het comfort en de waarde van je woning en daarnaast is er gewoon flink geld mee te besparen.

Workshops

Omschrijving

Daarom biedt Centrum Duurzaam de praktische workshop ‘Hoe verduurzaam ik mijn woning?’ aan voor alle studenten van ROC Friese Poort. In de workshop maak je kennis met nieuwe duurzame technieken en ontdek je welke duurzame maatregelen je kan treffen om je eigen woning te verduurzamen. Na afloop van de workshop heb je een duurzaam plan voor je eigen woning en weet je welke duurzame stappen je gaat zetten.

Voor wie?
Deze workshop is geschikt voor iedereen die in een huis woont en zijn of haar huis wil verduurzamen. Verder is er geen technische kennis nodig om deze workshop te volgen. Je ontdekt welke investeringen nodig zijn om energie te besparen om te komen tot een duurzame woning. Na deze workshop (eerste kennismaking en persoonlijke ontdekkingsreis) is het mogelijk om je verder in de verschillende duurzame technieken te verdiepen, in samenwerking met onze technische netwerkpartners. Denk daarbij bijvoorbeeld aan zonnepanelen, waterzijdig inregelen, ventilatie en warmtepomp. Op deze manier ontstaat er een duurzame cursus op maat.

Duurzaam Doen Huis
De workshop vindt plaats in het Duurzaam Doen Huis van Centrum Duurzaam van ROC Friese Poort in Leeuwarden. Dit is een praktijkruimte met duurzame en zichtbare installaties waar je mee gaat kennismaken. Ook zijn er zichtbare technieken die te maken hebben met de bouwschil van de woning.

Waar?
De workshop vindt plaats op de locatie van ROC Friese Poort aan de Anne Wadmanwei 6 in Leeuwarden. Deze locatie is goed bereikbaar met auto en openbaar vervoer. Er zijn voldoende parkeerplaatsen aanwezig.

Aanmelden
Aanmelden kan via duurzaam@centrumduurzaamfriesland.nl