Hoe verduurzaam ik mijn woning?

Duurzaamheid raakt iedereen en iedereen heeft het erover maar wat ik kan ik zelf doen? Welke keuzes kan ik bijvoorbeeld maken om mijn woning te verduurzamen? Het verduurzamen van je huis is niet alleen goed voor het milieu maar verhoogt ook het comfort en de waarde van je woning en daarnaast is er gewoon flink geld mee te besparen.

Workshops

Omschrijving

Workshop Hoe verduurzaam ik mijn woning?
Duurzaamheid raakt iedereen en iedereen heeft het erover, maar wat ik kan ik zelf doen? Welke keuzes kan ik bijvoorbeeld maken om mijn woning te verduurzamen? Het verduurzamen van je huis is niet alleen goed voor het milieu maar verhoogt ook het comfort en de waarde van je woning en daarnaast is er gewoon flink geld mee te besparen.

Daarom biedt Centrum Duurzaam de praktische en interactieve workshop ‘Hoe verduurzaam ik mijn woning?’ aan voor studenten, bedrijven en inwoners. Jouw energierekening is het vertrekpunt van deze workshop. Je krijgt de ruimte om de ideeën die je nu hebt ten aanzien van woningverduurzaming te delen met anderen. We dagen je uit om jouw woning te verduurzamen volgens een plan. Je maakt kennis met nieuwe duurzame technieken en je ontdekt welke mix van duurzame maatregelen je kan treffen om je eigen woning te verduurzamen. Na afloop van de workshop heb je een duurzaam plan voor je eigen woning en weet je welke duurzame stappen je gaat zetten. Je hebt een indicatie van de investeringen die nodig zijn om energie te besparen en een duurzame woning te realiseren.

Voor iedereen: eerste kennismaking en persoonlijke ontdekkingsreis
Deze workshop is geschikt voor iedereen die in een huis woont en zijn of haar huis wil verduurzamen. Verder is er geen technische kennis nodig om deze workshop te volgen. Je ontdekt welke investeringen nodig zijn om energie te besparen om te komen tot een duurzame woning.

Op maat
Deze workshop maken we op maat voor de verschillende doelgroepen in het kader van het verduurzamen van de gebouwde omgeving:

Hoe verduurzaam ik mijn bedrijfspand?
Hoe verduurzaam ik mijn winkel?
Hoe verduurzaam ik mijn kapsalon?
Hoe verduurzaam ik mijn groepsaccommodatie?

Verdieping in duurzame technieken
Na deze workshop is het mogelijk om je verder in de verschillende duurzame technieken te verdiepen, in samenwerking met onze technische netwerkpartners. Denk daarbij bijvoorbeeld aan zonnepanelen, waterzijdig inregelen, ventilatie en warmtepomp. Op deze manier ontstaat er een duurzame cursus op maat.

Verdieping in circulaire bouwmaterialen
Na deze workshop is het mogelijk om je verder in de verschillende circulaire en biobased bouwmaterialen te verdiepen, in samenwerking met onze technische netwerkpartners. Denk daarbij bijvoorbeeld aan houtvezel, vlas, hennep, cellulose, lisdodde, en stro. Op deze manier ontstaat er een duurzame cursus op maat.

Duurzaam Doen Huis
De workshop vindt plaats in het Duurzaam Doen Huis van Centrum Duurzaam van ROC Friese Poort in Leeuwarden. Dit is een praktijkruimte met duurzame en zichtbare installaties waar je mee gaat kennismaken. Ook zijn er zichtbare circulaire bouwmaterialen die te maken hebben met de bouwschil van de woning.

Waar?
De workshop vindt plaats op de locatie van ROC Friese Poort aan de Anne Wadmanwei 6 in Leeuwarden. Deze locatie is goed bereikbaar met auto en openbaar vervoer. Er zijn voldoende parkeerplaatsen aanwezig.

Aanmelden
Aanmelden kan via duurzaam@centrumduurzaamfriesland.nl