Hoe maak ik mijn woning slim?

Wat is een slimme woning? Dat is een woning die de energiehuishouding van de woning slim en dus energiezuinig maakt? Iedereen heeft het erover maar wat kan ik zelf doen? Welke keuzes moet ik maken om mijn woning slimmer en dus energiezuiniger te maken?

Workshops

Omschrijving

Wat is een slimme woning? Day is een woning die de energiehuishouding van de woning slim en dus energiezuinig maakt? Iedereen heeft het erover maar wat kan ik zelf doen? Welke keuzes moet ik maken om mijn woning slimmer en dus energiezuiniger te maken? Het slimmer maken van je huis is niet alleen goed voor het milieu maar verhoogt ook het comfort en de waarde van je woning en daarnaast is er gewoon geld mee te besparen. Daarom biedt Centrum Duurzaam de praktische workshop ‘Hoe maak ik mijn woning slim?’ aan. In de workshop ontdek je welke maatregelen je kan treffen om je eigen woning slimmer te maken. Na afloop van de workshop heb je een plan voor je eigen woning en weet je welke slimme stappen je gaat zetten.

Voor wie?
Deze workshop is geschikt voor iedereen die in een huis woont en zijn of haar huis slimmer wil maken. Er is geen technische kennis nodig om deze workshop te volgen. Je maakt kennis met verschillende domotica systemen zoals Eaton, Niko en KNX. Je ontdekt welke maatregelen er zijn om te komen tot een slimme woning en vertaal dit naar een plan voor je eigen slimme woning.

Na deze workshop (eerste kennismaking en persoonlijke ontdekkingsreis) is het mogelijk om je verder in de verschillende domotica functionaliteiten te verdiepen, in samenwerking met onze technische netwerkpartners. Denk daarbij bijvoorbeeld aan Eco display (lichts scenes i.c.m. energiebesparing), schakelen op bewegingsdetectie en energiemeting. Op deze manier ontstaat er een duurzame cursus op maat.

Duurzaam Doen Huis
Deze workshop is geschikt voor 8 studenten en vindt plaats in het Duurzaam Doen Huis van Centrum Duurzaam van ROC Friese Poort in Leeuwarden. Dit is een praktijkruimte met duurzame en zichtbare installaties om vanuit de energietransitie de gebouwde omgeving te verduurzamen in 4 stappen:
1. Isoleren van de schil van gebouwen
2. Toepassen van duurzame installaties (energiemix) in gebouwen
3. Slim maken van de energiehuishouding van gebouwen
4. Veilig maken (cybersecurity) van de energiehuishouding van gebouwen

Waar?
De workshop vindt plaats op de locatie van ROC Friese Poort aan de Anne Wadmanwei 6 in Leeuwarden. Deze locatie is goed bereikbaar met auto en openbaar vervoer. Er zijn voldoende parkeerplaatsen aanwezig.

Aanmelden
Aanmelden kan via duurzaam@centrumduurzaamfriesland.nl