Digitaal produceren 3D object

Het realiseren van 3D objecten middels digitale aansturing (‘3D-printen’) is een ontwikkeling die op steeds meer terreinen wordt toegepast. Het werken met 3D objecten op de ‘oude’ manier is voor de ruimtelijk vormgever, allround signmaker en signspecialist dagelijks werk. 3D objecten realiseren door middel van digitale aansturing is een nieuwe ontwikkeling met ongekende mogelijkheden. Hiermee ervaring opdoen versterkt de positie van ervaren beroepsbeoefenaren op de arbeidsmarkt.

Keuzedelen

Omschrijving

De werkzaamheden van de beginnend beroepsbeoefenaar zijn vooral uitvoerend van aard en worden met name op basis vanervaringen met programmering, materialen en constructiewijzen uitgevoerd. De complexiteit ligt daarin, dat de beginnend beroepsbeoefenaar op basis van de aanwezige randvoorwaarden een ontwerp moet maken voor een reclame/presentatie/communicatie-middel dat in 3D te realiseren is. Hij moet kennis en inzicht hebben van vormgeving, kleuren,
materialen, middelen en gereedschappen en deze kunnen toepassen en combineren voor realisatie in 3D. Verder moet hij adequaat kunnen omgaan met complicerende factoren als middelen en/of constructiewijzen anders blijken te zijn dan vooraf voorzien.