Workshop Low H2O radiatoren voor servicemonteurs duurzame installatietechniek

‘De servicemonteurs duurzame installatietechniek die wij opleiden werken al in de praktijk’, zegt Pieter Hoekstra, docent installatietechniek van ROC Friese Poort. ‘Zij zien in de praktijk dat technische ontwikkelingen snel gaan’, vult Thomas de Man van Jaga aan. Dat betekent dat geleerde technieken snel gedateerd zijn. Met deze praktische workshop willen we dat onze monteurs hun kennis en vaardigheden up-to-date houden’. Maandag 12 juni 2017 volgden service monteurs duurzame installatietechniek de workshop van JAGA met de allernieuwste kennis over lage watertemperatuur oplossingen.

Klik door voor een foto impressie van de workshop van Jaga in het Duurzaam Doen Huis

Lage watertemperatuur: low H2O
‘Al onze radiatoren zijn Low H2O radiotoren die gekoppeld zijn aan HR-ketels, warmtepompen of zonne- energiesystemen’, legt Thomas de Man van Jaga uit. ‘Onze Low H2O radiatoren bevatten tot 90% minder water dan andere radiatoren. Ze hoeven zichzelf niet op te warmen en door de warmtewisselaar van aluminium en koper geven de Low H2O radiatoren de warmte meteen door aan de ruimte’. De keuze voor een Low H2O radiator is een directe energiebesparing bij het vervangen van radiatoren in bestaande bouw en ook bij nieuwbouw. Met behoud van warmte en comfort. ‘Met het Dynamic Boost Effect (DBE) leveren onze Low H2O radiatoren twee- tot driemaal meer warmte. Vanaf januari 2015 zijn huiseigenaren verplicht om een energielabel te hebben. ‘Attendeer huiseigenaren op het vervangen van een oude radiator naar een Jaga Low-H2O radiator om het energielabel te verbeteren’.

Duurzaam Doen Huis
‘In het Duurzaam Doen Huis staan de allernieuwste duurzame technieken’, vertelt Roeland Westra, projectleider van Centrum Duurzaam. Het Duurzaam Doen Huis is een levensechte leeromgeving voor studenten en medewerkers van bedrijven om de laatste duurzame technieken in te regelen en in bedrijf te stellen. ‘Samen met de fabrikanten van de duurzame installaties geven we invulling aan praktisch leren zoals deze workshop. Ook kunnen fabrikanten fabriekstrainingen verzorgen in het Duurzaam Doen Huis voor installateurs uit Noord Nederland. ‘Remeha heeft hier onlangs al een 2-tal trainingen verzorgd’.

 

Over de auteur

Roeland Westra - Als projectleider Centrum Duurzaam duurzaamheid zichtbaar maken voor studenten en bedrijven

Gerelateerde berichten

Comments are closed.