Workshop lage temperatuurverwarming voor servicemonteurs duurzame installatietechniek

‘De servicemonteurs duurzame installatietechniek die wij opleiden volgen voornamelijk praktijklessen in het Duurzaam Doen Huis’, zegt Pieter Hoekstra, docent installatietechniek van ROC Friese Poort. ‘Vandaag is het JAGA die een workshop verzorgt over lage temperaturen. Zo zorgen we ervoor dat onze monteurs hun kennis en vaardigheden up-to-date houden’. Woensdag 18 april 2018 volgden service monteurs duurzame installatietechniek de workshop van JAGA met de laatste ontwikkelingen over lage watertemperatuur oplossingen.

Lage watertemperatuur: low H2O
Technieken en toepassingen zijn snel verouderd en gedateerd. ‘Met deze workshop willen we jullie praktische kennis opfrissen’, legt Thomas de Man van JAGA uit. ‘We laten jullie vooral zien hoe je duurzame installaties opbouwt op basis van lage temperaturen’. Dus met een HRE-ketel of warmtepomp in combinatie met onder andere JAGA Low H2O convectoren en dynamische oplossingen. De keuze voor een Low H2O radiator is een directe energiebesparing bij het vervangen van radiatoren in bestaande bouw en ook bij nieuwbouw. Met behoud van warmte en comfort. Vanaf januari 2015 zijn huiseigenaren verplicht om een energielabel te hebben. ‘Attendeer huiseigenaren op het vervangen van een oude radiator naar een Jaga Low-H2O radiator om het energielabel te verbeteren’.

Praktijklessen Duurzaam Doen Huis
‘De servicemonteurs die wij opleiden in het Duurzaam Doen Huis werken altijd met de laatste duurzame technieken van 22 fabrikanten uit Nederland’, vertelt Pieter Hoekstra. In het Duurzaam Doen Huis kunnen de servicemonteurs direct de theorie toepassen in de praktijk. Door praktijklessen van fabrikanten ervaren onze servicemonteurs direct de praktische noodzaak van lage temperatuur verwarming in het kader van duurzaam wonen en energiebesparende maatregelen.

Service monteur duurzame installatietechniek
In oktober 2016 is in Leeuwarden een uniek scholingsproject gestart waarbij geanticipeerd wordt op het tekort aan gekwalificeerde medewerkers in de installatiebranche en waarbij tijdig ingespeeld wordt op innovatieve en duurzame technieken. Dit zij-schakeltraject Servicemonteur Installatietechniek Duurzaam is een initiatief vanuit ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen en Opleidingsbedrijf InstallatieWerk en de participerende partijen Metechnica, UWV, het Opleidings- en Ontwikkelingsfonds voor Technisch Installatiebedrijf (OTIB), Leerwerkloket Fryslân en vier Friese installatiebedrijven. Het doel van dit traject is opleiden voor duurzame arbeidsparticipatie en de installatiebranche te voorzien van gekwalificeerde servicemonteurs met kennis en bewustzijn van duurzame technieken en klantgerichte advisering.

Over de auteur

Roeland Westra - Als projectleider Centrum Duurzaam duurzaamheid zichtbaar maken voor studenten en bedrijven

Gerelateerde berichten

Comments are closed.