Workshop duurzaamheid voor VMBO door HBO op MBO

Een kijkje in de wereld van duurzaamheid. Wat is duurzaamheid en wat kun je zelf duurzaam doen? Deze vragen kwamen in het spel ‘Ik hou van Grien’ naar voren. Dit spel is ontwikkeld door O3 Leeuwarden. Op woensdag 20 april en donderdag 22 april 2016 organiseerden  Jan Feenstra, Patrick Jetten en Jasper Stutterheim, studenten van de NHL, met dit spel een workshop duurzaamheid voor VMBO leerlingen van het Comenius op de locatie van ROC Friese Poort bij Centrum Duurzaam.

Ik hou van Grien
Jan, Patrick en Jasper zijn studenten van de NHL Hogeschool in Leeuwarden. Zij hebben samen met het CSG Comenius deze workshop georganiseerd om de leerlingen van het Comenius op een interactieve manier meer kennis te geven over duurzaamheid. Bij dit spel zijn 33 derdejaars handel en administratie leerlingen en 52 leerlingen zorg en welzijn verdeeld over meerdere teams die tegen elkaar streden. Dit project is mede tot stand gekomen door: Olga de Ridder van Centrum Duurzaam, Meine Luimstra en Hilbrand Visser van het CSG Comenius en Sara de Vries van 03 Leeuwarden.

VMBO, MBO en HBO
Centrum Duurzaam wil, als onderdeel van ROC Friese Poort, de kennis en ervaring bij het bedrijfsleven benutten voor het opleiden van jonge vakmensen in de praktische toepassing van innovatieve duurzame technieken. Centrum Duurzaam heeft op de locatie Anne Wadmanwei een prominente plek, met ruimtes als de innovatiewerkplaats, het Duurzaam Doen Huis en een conferentiezaal waar regelmatig Duurzaam Doen Lezingen gehouden worden. “We willen bedrijven en studenten van VMBO, MBO en HBO aan elkaar verbinden. Hen nieuwsgierig maken en prikkelen om kennis te delen. Daar doen we het uiteindelijk allemaal voor. Het delen van de technische kennis van morgen”, zo zegt Roeland Westra, projectleider Centrum Duurzaam,lachend.

Over de auteur

Roeland Westra - Als projectleider Centrum Duurzaam duurzaamheid zichtbaar maken voor studenten en bedrijven

Gerelateerde berichten

Comments are closed.