Workshop duurzaamheid in Duurzaam Doen Huis voor VAPRO studenten

Duurzaamheid praktisch maken voor onze VAPRO studenten. Daarom hebben we gekozen voor een praktische workshop over duurzaamheid in het Duurzaam Doen Huis’, legt Anneke Apperloo, docent ROC Friese Poort Drachten, uit. Maandag 20 juni 2016 waren een 5-tal VAPRO studenten uit Drachten te gast in het Duurzaam Doen Huis van Centrum Duurzaam. Ze maakten kennis met een 6-tal technische installaties met duurzame toepassingen voor de woningbouw en de kleine utiliteit.

Klik door voor de foto impressie van de workshop duurzaamheid voor VAPRO studenten

Bedrijfsschool Philips
Vanuit de bedrijfsschool Philips verzorgt ROC Friese Poort Drachten de VAPRO opleidingen operator MBO 2 (BBL) en allround operator MBO 3 (BBL). ‘Onze studenten zijn volwassenen die een MBO opleiding volgen’, licht Anneke Apperloo toe. ‘Ook zij moeten algemeen vormend onderwijs volgen gericht op persoonlijke en maatschappelijke ontwikkeling. Vanuit de sociaal maatschappelijke component en vanuit vitaal burgerschap hadden we al een opdracht over duurzaamheid gemaakt. Deze opdracht was echter theoretisch van aard en sprak onze studenten minder aan. Vandaar de praktische workshop over duurzaamheid in het Duurzaam Doen Huis’.

Duurzaam Doen Huis maakt duurzame technieken zichtbaar
‘In de toekomst bouwen we energie neutrale woningen’, legt Durk Reitsma, docent installatietechniek . uit. ‘In 2020 dienen we alle nieuwbouwwoningen energieneutraal te bouwen‘ . In het Duurzaam Doen Huis ontdek je wat de mogelijkheden zijn om energieneutraal te wonen. Ook in je eigen bestaande woning’. De VAPRO studenten gingen aan de slag met praktijkopdrachten van het passief huis toestel, balansventilatie met warmteterugwinning, warmtepomp en warmteterugwinning op douchewater. ‘Een praktische verdieping in duurzame technieken die ik ken, maar waar ik nu ook mee heb mogen werken’, is een van de enthousiaste reacties van de VAPRO studenten na afloop van de duurzame workshop in het Duurzaam Doen Huis.

Over de auteur

Roeland Westra - Als projectleider Centrum Duurzaam duurzaamheid zichtbaar maken voor studenten en bedrijven

Gerelateerde berichten

Comments are closed.