Werkbezoek Doekle Terpstra aan provincie Friesland

Vrijdag 6 februari 2015 bracht Doekle Terpstra, aanjager van het Techniekpact een bezoek aan ROC Friese Poort. Hij ging daar met onder andere de Gedeputeerde van de Provincie Fryslân en bestuursvoorzitters van ROC’s in gesprek over de ontwikkelingen in het mbo en de inzet die in de regio wordt gepleegd om het techniekonderwijs te stimuleren.

Klik hier voor de foto impressie

Dynamiek en positieve energie
De aanwezigen gaven aan dat er veel dynamiek en positieve energie rondom technisch beroepsonderwijs in de regio is. Instroomcijfers bevestigen dit beeld. Ook de interactie met het bedrijfsleven om ze meer te betrekken bij het onderwijs zit in een stroomversnelling. Ten aanzien van de nieuwe kwalificatiedossiers leeft wel de vraag of hierin voldoende ruimte kan worden gegeven aan de regionale vraag van het bedrijfsleven. Alle aanwezigen waren het er over eens dat jongeren met techniek in ieder geval goede perspectieven hebben in de provincie Friesland.

ROC Friese Poort Centrum Duurzaam
Onderdeel van het werkbezoek was een bezoek aan het Centrum Duurzaam. Dit Centrum, dat op 6 maart aanstaande officieel wordt geopend, is een onderdeel van ROC Friese Poort. Het Centrum Duurzaam is een innovatieve leerwerkomgeving voor jongeren en vakmensen. Vanuit rentmeesterschap werkt het Centrum Duurzaam aan kennis, ervaring en vakmanschap voor een duurzame wereld binnen de opleidingen bouw en techniek. Studenten en bedrijven houden zich bezig met duurzame energie, gebouwde omgeving, duurzame mobiliteit en productietechnologie.

Over de auteur

Roeland Westra - Als projectleider Centrum Duurzaam duurzaamheid zichtbaar maken voor studenten en bedrijven

Gerelateerde berichten

Comments are closed.