Waterzijdig inregelen voorkomt klachten cv installaties

‘Onze studenten krijgen vandaag de kans om de theorie over waterzijdig inregen toe te passen in de praktijk’, zegt Hildo Proost van ROC Friese Poort Drachten. Het Duurzaam Doen Huis is daarvoor een inspirerende praktijkomgeving met de nieuwste duurzame toepassingen. ‘We maken waterzijdig inregelen nog levensechter voor onze 14 studenten Service Technicus door het inzetten van een gastspreker’. Maandag 1 mei 2017 verzorgde Erik Olden van IMI de praktijkles over waterzijdig inregelen in het Duurzaam Doen Huis van Centrum Duurzaam.

Klik door voor een foto impressie waterzijdig inregelen Duurzaam Doen Huis

Niet op temperatuur
Servicetechnici hebben veel te maken met klachtoplossing. ‘Een veel gehoorde klacht na het plaatsen van een moderne HR ketel is dat bepaalde ruimtes niet op temperatuur komen’, legt Erik Olden uit. ‘Of dat het te lang duurt dat bepaalde ruimtes op de gewenste temperatuur zijn’. Dit komt zowel in de woningbouw als in de utiliteit voor. ‘Vaak ziet men de pomp als veroorzaker van het probleem’. De eerste stap tot een oplossing is het onderzoeken van de klacht. Wat is de klacht en wanneer doet deze klacht zich voor. ‘In de praktijk zien we dat waterzijdig inregelen vaak de beste oplossing is om deze klachten te verhelpen’.

Snel, nauwkeurig en eenvoudig
‘Leren is doen en dat betekent dat jullie zelf aan de slag gaan met het demonstratiebord waterzijdig inregelen, zo daagt Erik Olden de studenten uit. De servicetechnici regelden zelf de verschillende kranen in. ‘Nu ervaar jezelf dat waterzijdig inregelen snel, nauwkeurig en eenvoudig is’. Met de IMI app HyTools is het mogelijk om de juiste capaciteit van de radiator te berekenen. ‘De app berekent op basis van deze gegevens de juiste hoeveelheid liters’. Zowel de app als de IMI-Heimeier instelkaartjes geven exact de juiste instelstand van de dubbel instelbare radiatorkraan Heimeier V-exact of Heimeier Eclipse aan.

 

 

Over de auteur

Roeland Westra - Als projectleider Centrum Duurzaam duurzaamheid zichtbaar maken voor studenten en bedrijven

Gerelateerde berichten

Comments are closed.