Waterstofauto ROC Friese Poort op TT circuit Assen

Onze studenten hadden bij de start van het innovatieproject waterstofauto geen ervaring met waterstof, zo vertelt Cor Scholte van ROC Friese Poort. ‘Nu zijn ze in ieder geval ervaringsdeskundige en maken ze zelf een keuze om zich te ontwikkelen tot waterstofspecialist. Een van de studenten gaat zelfs stage lopen bij Holthausen’. Woensdag 11 juli 2018 sloten de studenten het innovatieproject waterstof af op het TT circuit in Assen.

TT Circuit
‘Zelf rijden op het TT Circuit is een ervaring om nooit te vergeten voor onze studenten. En dan rijden met een eigen gemaakte waterstofauto is helemaal speciaal’, aldus Cor Scholte. Een mooie gelegenheid om de waterstofauto te testen. Op snelheid, een remtest en ook de kantelbaarheid van de waterstofauto. ‘En komend weekend rijden we ook nog mee met de Elfwegenparade in Friesland’.

Levensecht projectonderwijs
‘Het maken van een waterstofauto door studenten in samenwerking met bedrijven is een voorbeeld van levensecht onderwijs’, licht Roeland Westra, projectleider Centrum Duurzaam van ROC Friese Poort toe. ‘We zijn gestart met een kick off voor onze studenten door Frisian Motors en Holthausen. Op praktijkdagen bij deze bedrijven hebben onze studenten ontbrekende kennis opgehaald en toegepast. De excursie vandaag op het TT Circuit in Assen is een onvergetelijke afsluiting van dit innovatieproject’. Naast vakmanschap vragen deze levensechte projecten ook sociaal vakmanschap en ondernemerschap of ondernemend gedrag van de studenten . ‘We leiden onze studenten immers op tot de vakmensen van de toekomst’.

Over de auteur

Roeland Westra - Als projectleider Centrum Duurzaam duurzaamheid zichtbaar maken voor studenten en bedrijven

Gerelateerde berichten

Comments are closed.