Waterstof auto bij finale zeepkistenrace in Elfstedenhal

Friesland fossielvrij. Dat is het doel van de Elfwegentocht om duurzame mobiliteit onder de aandacht te brengen van de Friezen.  Maar niet alleen de Friezen. Tijdens de Elfwegentocht  van 1 tot en met 14 juli 2018 komt er iedere dag een andere provincie naar Friesland met een duurzaam vervoermiddel – elektrisch, waterstof of op de fiets – om te laten zien wat er mogelijk is. Woensdag 4 juli 2018 stond in het teken een echte zeepkistenrace  van de kinderen van de basisscholen in Friesland.

Finale zeepkistenrace
De afgelopen maanden bouwden kinderen op  scholen uit Friesland aan duurzame zeepkisten. Drie scholen kwamen naar de Elfstedenhal, de meest energiezuinige schaatshal van Nederland,  voor de finale van de zeepkistenrace.  Elke school verscheen met een eigen zeepkist met elektrische motor.  Het schooltelevisieprogramma Tsjerk volgde de basisscholen tijdens het bouwen en was ook aanwezig bij de finale in de Elfstedenhal.

Rijden op waterstof
Op de scholen zijn de kinderen voorbereid op duurzame mobiliteit door het kijken naar het schooltelevisieprogramma Tsjerk.  Een van die uitzendingen ging over rijden op waterstof. ‘Toen reed onze waterstofauto nog niet’, zegt Cor Scholte van ROC Friese Poort. ‘Nu wel en waterstof zorgt ervoor dat een elektrische auto veel meer kilometers kan rijden’. De waterstof auto is een initiatief van Centrum Duurzaam van ROC Friese Poort.

Over de auteur

Roeland Westra - Als projectleider Centrum Duurzaam duurzaamheid zichtbaar maken voor studenten en bedrijven

Gerelateerde berichten

Comments are closed.