Vernieuwde technieklocatie ROC Friese Poort trekt veel scholieren

Vrijdag 30 en zaterdag 31 januari 2015 kwamen bijna 1300 bezoekers naar de vernieuwde technieklocatie van ROC Friese Poort aan de Anne Wadmanwei 6 in Leeuwarden. Een locatie met nieuwe praktijkfaciliteiten waaronder een Duurzaam Doen Huis, een innovatiewerkplaats en een 3D printlab. Naast de opleidingen techniek en bouw kunnen jongeren ook op deze locatie terecht voor ICT en Marketing & Communicatie.

Klik hier voor de foto impressie

Nieuwsgierige ontmoetingen
De nieuwsgierigheid van veel scholieren leidde tot persoonlijke gesprekken met docenten en studenten. Studenten lieten zien aan welke projecten ze hebben gewerkt zoals bijvoorbeeld de solar boat, eco kubus, Frisian Eco Car en de magazijnrobot. Ook woonden scholieren korte lezingen bij waarin bedrijven in de glazen bol keken: wat zijn jouw kansen over 5 jaar?|

Nieuwe dingen ontdekken
Omdat de wereld om ons heen zo snel verandert kwamen scholieren ook in aanraking met nieuwe ontwikkelingen. Zoals het Duurzaam Doen Huis met de meest innovatieve opstellingen gericht op installatietechniek, elektrotechniek en domotica. Maar ook het 3D printlab, de android Watch en een tv scherm die op basis van handgebaren is aan te sturen.

ROC Friese Poort | Centrum Duurzaam
Centrum Duurzaam wil, als onderdeel van ROC Friese Poort, de kennis en ervaring bij het bedrijfsleven benutten voor het opleiden van jonge vakmensen in de praktische toepassing van innovatieve duurzame technieken. Tevens wil Centrum Duurzaam met goede en objectieve voorlichting de toepassing van deze technieken bij bedrijven en particulieren stimuleren. Kennis, ervaring en vakmanschap voor een duurzame wereld.

 

Over de auteur

Roeland Westra - Als projectleider Centrum Duurzaam duurzaamheid zichtbaar maken voor studenten en bedrijven

Gerelateerde berichten

Comments are closed.