Vakbekwaamheidsopleidingen installatiebranche in Leeuwarden

Door te investeren in vakbekwaamheid kunnen installatiebedrijven zich onderscheiden in de markt. Op dinsdag 16 juni 2015  was er bij ROC Friese Poort | Centrum Duurzaam een Duurzaam Doen Lezing over vakbekwaamheid gas, water en OK CV in samenwerking met ROC Friese Poort bedrijfsopleidingen , Kenteq en Uneto-VNI . Voor een bedrijf is het belangrijk om zich  te kunnen onderscheiden, daarbij is een erkenning een uitstekend en herkenbaar middel. Als dat in Friesland  kan, met ondernemers uit je eigen regio, is dat alleen maar mooi meegenomen, aldus Martin Kobus van Installatie- en dakbedekkingsbedrijf Kobus b.v. uit Garyp.

Klik hier voor de foto’s van de lezing

Klik hier voor de presentaties

Vakbekwaamheidsdiploma Gas en Water
Goede en veilige leidingwaterinstallaties zijn letterlijk van levensbelang. We kunnen immers geen dag zonder schoon water. Installatiebedrijven dienen de juiste kennis en kunde in huis te hebben om deskundig te adviseren. Maar ook om installatiewerk uit te voeren en installaties te onderhouden. Er is een erkenningsregeling om vakbekwaamheid aantoonbaar te maken. Dit kan  op basis van een voorliggend diploma (vastgestelde diplomalijst), op basis van EVC en vakbekwaamheidsopleidingen.. Met dit diploma kunnen installatiebedrijven zich bij SEI én Sterkin laten inschrijven in het register, aldus Wiet Nanninga van Kenteq. Bij voldoende belangstelling start de cursus Vakbekwaamheid Gas- en watertechniek in september 2015 in Leeuwarden.

OK CV: Energie Service Specialisten
UNETO-VNI wil met een aantal partners een ‘CV-keur’ ontwikkelen. Dit keurmerk is gericht op het verbeteren van de  veiligheid in woningen met betrekking tot de verwarmingsketel. Een andere doelstelling is het  optimaliseren van het   functioneren van de ketel  zodat aardgas efficiënt in te zetten is  voor verwarming van de woning. De consument krijgt hierdoor meer  zekerheid dat de verwarmingsketel gedurende lange tijd adequaat warmte levert. Volgens Jacob Hulshof van Uneto VNI moet ‘CV-keur’ een duidelijke meerwaarde bieden voor woonconsumenten. Het opleiden van monteurs tot energie service specialisten is nodig om het ‘CV-keur’ uit te voeren. Dit kan door het volgen van de opleiding Servicemonteur Installatietechniek niveau 3. Bij voldoende belangstelling start de opleiding Vakbekwaamheid Gastechniek in september 2015 in Leeuwarden.Bij voldoende vooropleiding kan een kortlopende cursus OK CV via InstallatieWerk worden gevolgd.

Aanmelden voor opleidingen in Leeuwarden
Bel voor meer informatie met ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen, 058-2339966 en vraag naar Detje Kortwijk of Christa Visser.

Directe aanmelding Gas en Water: Opleiding Vakbekwaamheid Waterleidingtechniek
Directe aanmelding Energie Service Specialist: Opleiding Vakbekwaamheid Gastechniek

Bij voldoende belangstelling starten deze cursussen vanaf september 2015 in Leeuwarden.

Subsidiemogelijkheden via OTIB
Atty van der Mark, EVC begeleider van OTIB attendeerde de installatiebedrijven op de  subsidiemogelijkheden om een EVC traject te volgen. OTIB wil de deelname aan EVC stimuleren en biedt tot en met 2017 daarom jaarlijks 500 werknemers een tegemoetkoming van 1250 euro voor een door OTIB begeleid EVC-traject: EVC500. Via OTIB projectservice, sectorplan@otib.nl of telefoonnummer 0348- 437 340  is informatie op te vragen over de voorwaarden.

Over de auteur

Roeland Westra - Als projectleider Centrum Duurzaam duurzaamheid zichtbaar maken voor studenten en bedrijven

Gerelateerde berichten

Comments are closed.