Training van ROC Friese Poort: Hoe verduurzaam ik mijn pand?

In 2030 moet iedereen van het gas af en aan het eind van 2020 moet 14% van alle energie in Nederland duurzaam zijn: zon, wind, aardwarmte en bio. De overheid stelt een aantal financiële regelingen en subsidies beschikbaar, om  verduurzamen betaalbaar te maken.

Pand of woning verduurzamen
Het verduurzamen van je pand is goed voor het milieu, verhoogt het comfort en de waarde van je pand en bespaart je energiekosten. Wil jij je medewerkers bijscholen op het gebied van duurzaamheid? Of wil jij jouw pand verduurzamen, maar heb je geen idee waar je moet beginnen? ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen start met een praktische en interactieve training. Ontdek zelf welke duurzame maatregelen je kunt treffen om je eigen pand of woning te verduurzamen. Na afloop van de training heb je een duurzaam plan voor je eigen pand en weet je welke duurzame stappen er mogelijk zijn.

Energie besparen
Met de energierekening van je pand als vertrekpunt ontdek je welke investeringen nodig zijn om energie te besparen om een duurzaam pand te realiseren. Je maakt kennis met ruim 20 duurzame technieken en je stelt zelf de energiemix samen voor je eigen pand. De training vindt plaats in het Duurzaam Doen Huis van ROC Friese Poort Centrum Duurzaam in Leeuwarden. Dit is een praktijkruimte met duurzame en zichtbare installaties waar je kennis mee maakt. Ook zijn er zichtbare technieken die te maken hebben met de bouwschil van de woning. De training duurt 3 uren en kost € 109,00 p.p. De training kan ook incompany en op maat verzorgd worden.

Duurzame technieken
Na deze training is het mogelijk om je verder in de verschillende duurzame technieken te verdiepen, in samenwerking met onze technische netwerkpartners. Denk daarbij bijvoorbeeld aan zonnepanelen, ventilatie en warmtepomp. Op deze manier ontstaat er een duurzame training op maat. Meer informatie en aanmelden via www.rocfriesepoort.nl/verduurzamen.

Leren tijdens Corona?
Juist nu in coronatijd is het belangrijk om te blijven investeren in jezelf en je medewerkers. Worden de werkzaamheden minder? Dan is nu misschien een goed moment om die cursus of opleiding te volgen waar je al eerder aan zat te denken. Door corona zijn er nu diverse aanvullende subsidieregelingen beschikbaar om ondernemers de kans te geven de verloren tijd goed te benutten. Bijvoorbeeld:

Meer informatie
Meer informatie over alle subsidieregelingen vind je op www.rocfriesepoort.nl/subsidie of neem contact op met onze medewerkers via telefoonnummer (058) 233 99 66 of e-mail volwassenen@rocfriesepoort.nl. Heb je als organisatie vragen over de effectieve inzet van subsidies en fiscale voordelen, gekoppeld aan opleiding en organisatieontwikkeling? Wij helpen je graag verder. Je kunt contact opnemen met één van onze opleidingsadviseurs. Je kunt ook de website van de Belastingdienst raadplegen.

Over de auteur

Richard Tjalsma -

Gerelateerde berichten

Comments are closed.