Toolbox meeting Feenstra bij Centrum Duurzaam

‘Elkaar zien, elkaar inspireren, praktische zaken met elkaar bespreken, lachen en bestaande en nieuwe kennis met elkaar uitwisselen. Daarom organiseren wij elk kwartaal een toolbox meeting voor onze monteurs’, legt Farley Fukur, ketenmanager van Feenstra, uit. ‘En vandaag voor de eerste keer op een externe locatie’. Donderdag 17 maart 2016 vond de toolbox meeting van Feenstra voor de eerste keer plaats in het Duurzaam Doen Huis van Centrum Duurzaam in Leeuwarden. Een technische praktijkomgeving waar studenten en bedrijven altijd kunnen werken met de nieuwste technische opstellingen van 22 fabrikanten uit Nederland op het gebied van installatietechniek.

Klik door voor een foto impressie van de toolbox meeting

Praktijkkennis delen
‘In de toolbox meeting kiezen we voor een praktische insteek om praktijkkennis met elkaar te delen’, zegt Farley Fukur enthousiast. ‘Vandaag is Spirotech te gast die onze monteurs informatie geeft over het verbeteren van het rendement van installaties door snel ontluchters en luchtafscheiders’. Daarnaast staan gevaren elektriciteit en condenswaterafvoer op de agenda. ‘Deze onderwerpen zijn voorbereid door een 2-tal monteurs die het gesprek aangaan met de andere collega’s’, licht Farley Fukur toe. De gevaren van elektriciteit komen naar voren in een film waarin snel te zien is hoe het niet moet: electricity fails.

Toekomstgericht
‘Hoe toekomstgericht ben je als werknemer en dus ook als bedrijf’ , is de vraag van Christa Visser van ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen, aan de monteurs van Feenstra. ‘Door bijscholing blijf je vooruit kijken en blijf je jezelf ontwikkelen in een snel veranderende technische wereld’, vult Ity Duursema van ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen aan. Met bijscholing haal je alles uit jezelf en is het mogelijk om jezelf te specialiseren binnen het eigen vakgebied. Waterzijdig inregelen en warmtepompen zijn een paar voorbeeld van scholingsmogelijkheden op het gebied van installatietechniek. ‘Natuurlijk is maatwerk mogelijk en zijn er financieringsmogelijkheden voor bijscholing’, zo sluit Christa Visser de presentatie over bedrijfsscholing af.

Klik hier voor de presentatie van ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen

 

Over de auteur

Roeland Westra - Als projectleider Centrum Duurzaam duurzaamheid zichtbaar maken voor studenten en bedrijven

Gerelateerde berichten

Comments are closed.