Technologieroute van afval tot nieuw product voor leerlingen Nordwin College

Nordwin College vmbo-groen Leeuwarden en ROC Friese Poort startten in november 2016 een technologieroute. Het doel van deze route is dat de leerlingen van het Nordwin College kennis maken met de techniekopleidingen. Er is gekozen om producten te ontwikkelen waar de leerlingen van het Nordwin College mee aan de slag gaan om de afvalstromen op het Nordwin om te zetten in herbruikbare producten.

Kijk hier voor een impressie van de overdracht.

Papierpersen
In de eerste fase van dit project zijn papierpersen ontwikkeld die het Nordwin College gaat gebruiken. De prototypes van de papierpersen zijn in januari gedemonstreerd bij Huhtamaki in Franeker. Bij Huhtamaki waren ze erg onder de indruk van de papierpersen.

Dinsdag 14 maart 2017 was de overdracht van de papierpersen. Deze zijn gemaakt door studenten Constructiewerker van ROC Friese Poort. De leerlingen van het Nordwin verwerken hun afvalpapier tot blokjes die ze weer in de lessen gebruiken om een ander product van te maken.

De volgende fase is het verbeteren van de papierpers tot een hydraulische pers. ROC Friese Poort en het Nordwin College zijn zeer content met deze samenwerking. Op de foto staan leerlingen van het Nordwin College en studenten van ROC Friese Poort bij de papierpersen.

Over de auteur

Roeland Westra - Als projectleider Centrum Duurzaam duurzaamheid zichtbaar maken voor studenten en bedrijven

Gerelateerde berichten

Comments are closed.