Techniek allround van start op ROC Friese Poort Leeuwarden

Een groep leerlingen van de CSG Ulbe van Houten uit St.-Annaparochie startte op donderdag 27 augustus met de pilot “Techniek Allround”. Deze module is ontwikkeld in samenwerking met ROC Friese Poort en het regionale bedrijfsleven. Doelstelling is om vmbo leerlingen op een leuke manier kennis te laten maken met de wereld van techniek. De module is tevens gericht op de vernieuwingen in het vmbo die vanaf augustus 2016 van start gaan waarbij het verbeteren van de aansluiting van vmbo op het mbo een van de speerpunten is.

Klik hier voor een foto impressie.

Techniek spelenderwijs ontdekken
De vmbo leerlingen maken kennis met techniek en ontdekken spelenderwijs de wereld van de bouw, elektrotechniek en metaal. Voor een aantal lessen bezoeken de leerlingen van CSG Ulbe van Houten de technieklocatie op de Anne Wadmanwei van ROC Friese Poort in Leeuwarden. Naast de genoemde vakgebieden komen de leerlingen in aanraking met het Duurzaam Doen Huis en de innovatiewerkplaats waar onder andere de Frisian Eco Car en de solarboot zijn gebouwd.

Bedrijfsbezoeken
Naast de lessen op de nieuwe Campus Middelsee en bij ROC Friese Poort zijn er ook meerdere bezoeken aan bedrijven gepland. Leerlingen lopen dan ook echt rond in de dagelijkse praktijk van bouw, elektrotechniek en metaal. Ze maken op een leuke manier kennis met de werkvloer en met de mensen die daar werken.

 

Over de auteur

Roeland Westra - Als projectleider Centrum Duurzaam duurzaamheid zichtbaar maken voor studenten en bedrijven

Gerelateerde berichten

Comments are closed.