Technics4U bij ROC Friese Poort | Centrum Duurzaam

Op vrijdag 17 april 2015 vond de techniekmanifestatie Technics4U plaats op de locatie van ROC Friese Poort | Centrum Duurzaam in Leeuwarden. Meer dan 150 basisschoolleerlingen stapten letterlijk in de wereld van techniek. Door middel van echte praktijkopdrachten maakten de kinderen van de groepen 7 en 8 op een leuke en prikkelende manier kennis met de techniek in de dagelijkse praktijk.

Klik hier voor een foto-impressie

Techniek in de praktijk
Met praktijkopdrachten, wedstrijden en een gesprek met Andre Kuipers zijn de kinderen geprikkeld met de technische kennis van morgen. In een vraag gesprek met André Kuipers spraken kinderen over het belang van de techniek voor nu en de toekomst. De kinderen waren bezig met het testen van een solarventilator voor een bouwlamp. Ook was er een wedstrijd wie monteert het snelst de bouten in het frame. Al met al voldoende technische uitdagingen om te ontdekken, uit te zoeken, te leren, te ontwikkelen en te bouwen.

Bedrijvendag
Op zaterdag 18 april 2015 waren verschillende bedrijven in Leeuwarden geopend voor de kinderen en hun ouders. De basisschoolleerlingen konden kennismaken met alle facetten van de techniek.

Lodema elektrotechniek.
Bij Lodema Elektrotechniek mochten de kinderen een deurbelinstallatie aanleggen. Een echte timmermanshamer was de beloning bij Bouwbedrijf De Vries na een oefening in spijkerslaan. Andere bedrijven die open waren voor de kinderen en hun ouders zijn MPI, Van der Meulen Constructie, Koopmans en Zwart en Haaima Peugot.

Technics4U
Technics4U is een uitdagend en grootschalig techniekevenement voor kinderen met een actieve betrokkenheid van basisscholen, VO scholen, lokale bedrijven en ouders. Het project bestaat uit een techniekmanifestatie voor basisschoolleerlingen op meestal vrijdag met aansluitend op zaterdag bedrijfsbezoeken voor leerlingen, hun ouders en leerkrachten. Doelstelling is om kinderen te enthousiasmeren voor techniek.

Over de auteur

Roeland Westra - Als projectleider Centrum Duurzaam duurzaamheid zichtbaar maken voor studenten en bedrijven

Gerelateerde berichten

Comments are closed.