Technics4U 2017 met ruim 300 basisschoolleerlingen bij ROC Friese Poort

‘We willen kinderen spelenderwijs kennis laten maken met techniek’, zegt Lenze Kielstra van ROC Friese Poort. Ze gaan vandaag verschillende dingen doen om te ontdekken wat techniek is’. Donderdag 1 en vrijdag 2 juni 2017 kwamen ruim 300 basisschoolleerlingen groep 7/8 naar de technieklocatie van ROC Friese Poort en Centrum Duurzaam op de Anne Wadmanwei in Leeuwarden in het kader van Technics4U.

Klik door en beleef zelf Technics4U

Innovatiewerkplaats
In de innovatiewerkplaats van Centrum Duurzaam gingen de basisschoolleerlingen zelf aan de slag met het in elkaar zetten van een mini ventilator op zonne-energie. Na afloop kregen de leerlingen allemaal een gereedschapskoffer mee, waarmee ze op zaterdag 3 juni 2017 nog diverse bedrijven konden bezoeken.

Bedrijven
Ook bij de bedrijven volgden de leerlingen een actief programma. Bij Lodema Elektrotechniek tekenden de leerlingen in BIM en maakten ze een schakeling. Bij Bedrijfswagen bedrijfswageninbouw maakten de leerlingen een dienblad . En bij Haaima Leeuwarden kregen ze een instructie over winterbanden en een rondleiding in de werkplaats. Na deelname kregen de leerlingen een stuk gereedschap mee voor in de gereedschapskoffer. Aan het einde van de dag keerden ze kinderen met een gevulde gereedschapskist naar huis.

Over de auteur

Roeland Westra - Als projectleider Centrum Duurzaam duurzaamheid zichtbaar maken voor studenten en bedrijven

Gerelateerde berichten

Comments are closed.