Studeren met passie bij Energy College

Op zondag 1 maart 2015 vond de tweede Energy College Businessbijeenkomst plaats in de Energy Valley Topclub box in de Euroborg Groningen. Tijdens het Energy College kon men kennismaken met de mbo-instellingen die als hotspots zijn aangesloten bij het Energy College. Samen leiden zij de energieprofessionals van de toekomst op.

Klik hier voor de foto impressie

Verkleinen van kloof tussen professional en bedrijfsleven
Wim van de Pol, lid College van Bestuur Noorderpoort en lid stuurgroep Energy College verzorgde de aftrap van deze bedrijvenbijeenkomst. Met een interactieve presentatie lichtte hij het belang van Energy College toe en gaf hij meer uitleg over de rol die Energy College speelt in het toekomstbeeld van de 3 noordelijke provincies. Zo wil Energy College de kloof tussen goed opgeleide professionals en het bedrijfsleven verkleinen.

Basismodule energie
Hoe tastbaar de rol van Energy College nu al is, liet Dick van de Plas, directeur Noorderpoort Techniek & ICT, zien in een ‘sneak preview’ van de basismodule Energie. Technische mbo-studenten kunnen eerst deze basismodule volgen over duurzame energie, waarna zij zich kunnen specialiseren in een van de hotspots. Hotspots zijn werkleerplekken die zich richten op bepaalde energiethema’s. Hierbij kan gedacht worden aan onderwerpen als windenergie, life sciences en duurzaamheid.

Studeren met passie
Om meer duidelijkheid te scheppen in de rol die verschillende mbo-instellingen spelen binnen Energy College, hield Gerrit van Werven, directeur van Energy Valley korte interviews met de vertegenwoordigers van de hotspots.

Doordat de studenten gericht aan het studeren zijn via deze werkleerplekken en andere innovatieprojecten, is de student zich meer bewust van de kansen die er in de toekomst liggen. ‘Ze studeren met veel meer passie,’ zegt Roeland Westra, projectleider vanuit ROC Friese Poort, die de hotspot Centrum Duurzaam vertegenwoordigt.

Dit beaamt Jannie Goense, vertegenwoordiger van de hotspot Energy & Maritime vanuit Noorderpoort. Volgens haar zijn er veel kansen voor zowel de studenten als de scholen en het bedrijfsleven in de nabije toekomst. ‘Ik zie de toekomst dan ook zeer positief tegemoet,’ aldus Jannie.

Energy College: innovatieve vakmensen op mbo-niveau
Energy College is een Noord-Nederlands initiatief om de snelgroeiende energiebranche in de regio te voorzien van innovatieve vakmensen op mbo-niveau. Het is het mbo-cluster binnen de Energy Academy Europe. Inmiddels worden door Energy College vijf hotspots bediend: Energy & Maritime van Noorderpoort in Delfzijl, Techniek Innovatie Centrum (TIC) van Alfa College in Groningen, Centrum Duurzaam van ROC Friese Poort in Leeuwarden, Life Sciences van Nordwin College en Friesland College in Leeuwarden en Geothermie van het Drenthe College in Emmen.

Over de auteur

Roeland Westra - Als projectleider Centrum Duurzaam duurzaamheid zichtbaar maken voor studenten en bedrijven

Gerelateerde berichten

Comments are closed.