Studentenproject Too much energy genomineerd voor 2023 STAR Awards

Studenten Mediavormgeving van ROC Friese Poort in Leeuwarden zijn in de running om een STAR Award te winnen in de categorie Meest duurzame project 2023. Bekijk hieronder hun verhaal en steun deze studenten door hier te stemmen op hun project. Stemmen kan tot 4 april 2023. Uit deze categorie én de categorie Project van het jaar worden de beste projecten die door studenten zijn uitgevoerd, uitgekozen. Zij gaan door naar de LC Awards. De LC Awards is een initiatief van de Leeuwarder Courant. 

Too Much Energy
Bedenk een campagne waardoor mensen overdag meer energie gaan gebruiken. Met deze vraag zijn de studenten Mediavormgeving samen met Centrum Duurzaam en Technea Duurzaam als levensechte opdrachtgever aan de slag gegaan. Er zijn gastsprekers uitgenodigd in de les om de studenten voor te bereiden op de opdracht. In groepsverband werkten de studenten aan de opdracht. Elke groep werkte als een echt reclameteam samen om een campagne te bedenken dat gedragsverandering gericht op het slim gebruiken van energie teweeg kan brengen. Aan de hand van design thinking is heel zorgvuldig aan elke fase van de campagne gewerkt. Naast een conceptvideo zijn er promotiemiddelen gemaakt die ingezet kunnen worden in een landelijke campagne.

STAR Awards
ROC Friese Poort organiseert jaarlijks de STAR Awards. Bij een aantal categorieën gaan de winnaars van de STAR Awards door naar een regionale of landelijke verkiezing. Dit is het geval bij de volgende categorieën:

  • Ambassadeur van het jaar. De winnaar gaat door naar de verkiezing landelijke ambassadeur mbo.
  • Project van het jaar. De winnaar wordt genomineerd voor de LC Awards. Daarnaast worden er in deze categorie twee wildcards uitgereikt die ook doorgaan naar de LC Awards.
  • BPV-bedrijf van het jaar. De winnaar wordt ingeschreven voor het beste leerbedrijf/praktijkopleider van Nederland.
  • Docent van het jaar. De winnaar gaat door naar de landelijke Leraar van het jaar verkiezing.

Over de auteur

Roeland Westra - Als projectleider Centrum Duurzaam duurzaamheid zichtbaar maken voor studenten en bedrijven

Gerelateerde berichten

Comments are closed.