Studenten ROC Friese Poort werken in Wittmund aan Waddenagenda

‘Het waddenzeegebied is uniek en staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco’, legt Jan van der Weijde van Centrum Duurzaam uit. ‘Met de Waddenagenda willen we onze studenten samen laten werken met Duitse studenten. Ze gaan met elkaar nadenken over duurzaam toerisme in de waddenregio’. Van 22 tot 24 mei 2017 waren 30 tweedejaars studenten marketing, communicatie en evenementen uit Sneek in Wittmund voor een 3-daags programma. Samen met 20 studenten van BBS Wittmund werkten ze een aantal praktische opdrachten uit en maakten ze kennis met de Duitse wadden.

Klik door voor een foto impressie van het 3-daagse programma in Wittmund

Duurzaam toerisme Waddengebied
‘Dit 3-daagse programma geeft onze studenten een levensechte indruk van de Duitse wadden eilanden’, vertelt Jeroen Huisman, docent ROC Friese Poort Sneek. ‘Bovendien werken ze samen met Duitse studenten en voeren ze gezamenlijk praktijkopdrachten uit’. Zo dachten de studenten na over de sterke en zwakke punten van de waddenregio. Schoon, rust, mooi en goed bereikbaar kwamen als sterke punten naar voren. Weinig te beleven, weinig evenementen, niet overal WIFI en ouderen die niet goed Engels spreken scoorden zwak. De studenten zien Leeuwarden Culturele Hoofdstad 2018 als kans om de bezienswaardigheden van het Waddengebied onder de aandacht te brengen van het grote publiek. Daarnaast willen de studenten inzetten op duurzaam toerisme. In oktober 2017 gaan de studenten dit verder uitwerken op Ameland.

Waddenagenda
Centrum Duurzaam van ROC Friese Poort participeert in de Waddenagenda. Dit is een INTERREG project waarbij sprake is van grensoverschrijdende samenwerking met BBS Wittmund. Studenten uit Nederland en Duitsland werken samen aan de bescherming en het behoud van de Waddenzee en het Waddengebied door de inzet van duurzaam toerisme. De vier belangrijkste doelstellingen van het project zijn (1) bewustmaking van en enthousiasmering voor de Waddenzee vergroten; (2) kennis en de vorming van een kennisnetwerk over de Waddenzee ontwikkelen; (3) het verbinden van duurzame belevingsvormen met de Waddenzee; en (4) de communicatie over de Waddenzee buiten de regio vergroten.

Over de auteur

Roeland Westra - Als projectleider Centrum Duurzaam duurzaamheid zichtbaar maken voor studenten en bedrijven

Gerelateerde berichten

Comments are closed.