Studenten ROC Friese Poort showen maritieme en duurzame talenten tijdens Admiraliteitsdagen Dokkum

Zaterdag 5 september 2015 trok ROC Friese Poort de aandacht van menig bezoeker tijdens de Admiraliteitsdagen in Dokkum. Met solarboten, demo’s rook- en handstakellicht en rondvaarten met de sloep Underweis wilde ROC Friese Poort de maritieme opleidingen van de vestigingen Sneek en Urk promoten. Een evenement als Admiraliteitsdagen Dokkum is volgens Herbert Groenevelt, initiatiefnemer en docent detailhandel, een levensecht podium voor studenten om te laten zien wat ze zoal leren en doen op school.

Klik hier voor een unieke foto impressie van de studenten op de Admiraliteitsdagen Dokkum.

Solarboten
De solarboten van Sneek en Leeuwarden voeren op verschillende tijden snelle rondjes in het water van Dokkum. Een leuke manier om aan het publiek te laten zien wat wij op school maken, aldus Willem Dijkstra van de solarboot Leeuwarden, een innovatieproject van Centrum Duurzaam. De oranje solarboot van Sneek was een eyecatcher. Onlangs hebben de studenten van Sneek gekozen voor een draagvleugelboot. Op snelheid komt de voorkant van de boot geheel uit het water wat een schitterend gezicht is voor het publiek.

Sloepvaren
Vanaf een duidelijk herkenbare infostand, ingericht door Maaskant tuin & design uit Foudgum, konden bezoekers meevaren met de sloep Underweis. Dit is een sloep die gebouwd is door studenten scheeps- en jachtbouw van ROC Friese Poort. Elk half uur voer een student met een boot vol belangstellenden, jong en oud, langs de prachtige bolwerken van een feestelijk Dokkum.

 

Over de auteur

Roeland Westra - Als projectleider Centrum Duurzaam duurzaamheid zichtbaar maken voor studenten en bedrijven

Gerelateerde berichten

Comments are closed.