Studenten ROC Friese Poort lopen mee met technische experts door nieuwe samenwerking

Samen met Pranger-Rosier Installaties, Heijmans Drachten, studenten en docenten gaat ROC Friese Poort op weg naar 100% CO2-neutrale onderwijsgebouwen in 2030. Remco Meijerink, voorzitter College van Bestuur ROC Friese Poort, ondertekende met beide directeuren, Marc Mulder en Wim Strunk, het samenwerkingscontract. De energietransitie zorgt voor nóg meer vraag naar technisch personeel en via een hybride leeromgeving werken we samen aan deze uitdaging.

Technische installaties
‘Dit voorjaar dienden we een contract af te sluiten voor onderhoud en vervanging van onze technische installaties’, vertelt manager Facilitair beleid Jaap van Bruggen. ‘De aanbesteding verliep op innovatieve wijze. We zijn met enkele bedrijven in gesprek gegaan en legden onze drie speerpunten op tafel: onderhoud van installaties, verduurzaming van onze gebouwen en het maximaal betrekken van onze studenten bij de invulling van dit traject.’

Didactische scholing
Van Bruggen benadrukt ook een ander belangrijk onderdeel van de samenwerkingsovereenkomst. ‘Onze studenten zijn actief betrokken bij het installatieonderhoud. Naast de docenten van ROC Friese Poort begeleiden ook de servicemonteurs van Pranger Rosier en Heijmans onze jongeren. Hiervoor volgen de monteurs didactische scholing om hun vaktechnische kennis goed over te kunnen brengen. Dit is een mooi voorbeeld van een hybride leeromgeving.’

De bedrijven hebben de taken onderling verdeeld. Zo richt Pranger-Rosier Installaties zich op de ROC Friese Poort-vestigingen in Leeuwarden en Sneek, terwijl Heijmans de locaties in Drachten en Emmeloord bedient.

Levensecht onderwijs
Deze samenwerking met regionale bedrijven is een voorbeeld van levensecht onderwijs van Centrum Duurzaam van ROC Friese Poort. Tijdens dit traject doen studenten praktische ervaringen, ontvangen ze feedback van experts en ontwikkelen zij zich tot vakmensen van de toekomst. Bovendien maken ze kennis met een van de belangrijkste thema’s van onze tijd: duurzaamheid.

Over de auteur

Richard Tjalsma -

Gerelateerde berichten

Comments are closed.