Studenten ROC Friese Poort bouwen onderhoudsgebouw voor FC Burgum

Iedere woensdag en vrijdag is er volop bedrijvigheid op sportcomplex Nije Westermar in Burgum. Daar krijgen achttien studenten van ROC Friese Poort theorieles en brengen dit vervolgens direct in de praktijk. De studenten bouwen een onderhoudsgebouw voor de materialen van voetbalvereniging FC Burgum.

De achttien studenten volgen allemaal de opleiding tot Allround Timmerman. In twee ploegen krijgen ze om de beurt theorieles of gaan ze aan de slag in de praktijk. Een van hen is Frans Elzinga uit Augustinusga. “Ik vind het machtig om hier te leren. Vanochtend behandelden we uitzetwerk in de les. Dat was ons niet helemaal duidelijk, toen zijn we naar buiten gegaan en kon de docent direct laten zien hoe dat werkt.” Frans hoopt in Burgum nog veel te kunnen leren over bekistingen, metselen en beton storten.

Lesprogramma
“Dit project past precies in ons lesprogramma en is heel wat anders dan een gesimuleerde opdracht op school,” vertelt docent Egbert Teeninga enthousiast. “Onze studenten voeren alle onderdelen van ruwbouw uit: van de fundering tot het dak en van de vloer tot de gevels.” De studenten werken tijdens dit project nauw samen met bouwbedrijf W. Bijker die de klus heeft aangenomen.

Teeninga hoopt dat dit project een opmaat kan zijn tot meerdere projecten. “Hier in Burgum zijn we enorm op ons plek. Een prachtige kantine voor de theorielessen, begeleiding op locatie en duidelijke en afgebakende taken voor onze studenten.”

Beste van Nederland
Tot en met november zijn de studenten twee dagen per week op het sportcomplex te vinden. In 2021 werd deze sportaccommodatie verkozen tot beste van het jaar. Jaap van Bruggen, projectleider namens FC Burgum, is erg in zijn nopjes met de samenwerking. “Het is heel bijzonder dat er één timmerman is die achttien stagiairs aan het werk houdt.”

Over de auteur

Roeland Westra - Als projectleider Centrum Duurzaam duurzaamheid zichtbaar maken voor studenten en bedrijven

Gerelateerde berichten

Comments are closed.