Studenten presenteren nieuwe reeks kunsttoiletten Verno Materieelverhuur

Tijdens het tweedaagse Promised Land Festival onthulde wethouder Nicolai zaterdag 10 juni 2017 de nieuwe serie Kunsttoiletten van Verno Materieelverhuur.

Mobiele toiletten
Studenten van ROC Friese Poort, 2018DOIT (leerbedrijf van het Friesland College), NHL Hogeschool, Stenden Hogeschool en Hogeschool Van Hall Larenstein namen de afgelopen maanden de mobiele toiletten onder handen, wat resulteerde in zeer verschillende uitvoeringen. Tijdens de presentatie gaven zij aan de wethouder en het publiek toelichting op hun werk.

Duurzame hoogtepunten
Hoogtepunten van het Kunsttoilettenproject 2017 zijn het gebruik van zonne-energie en zeer zeker ook bewustwording. De studenten willen gebruikers met name wijzen op duurzaamheid en de kringlopen in het milieu om hen heen.
De reeks is wederom verrassend: Van een complete Safari-belevenis tot een speels ontwerp van ROC Friese Poort welke de bezoeker wijst op ‘energie opwekken doe je zelf’. De nieuwe serie toiletten is het gehele zomerseizoen rondom in Fryslân tijdens verschillende events te bekijken. Stemmen op het mooiste ontwerp is mogelijk via www.verno.nl/stemmen.

Levensecht projectonderwijs
Het realiseren van een nieuwe uitvoering van een mobiel toilet voor een echte opdrachtgever door studenten van ROC Friese Poort is een voorbeeld van een innovatieproject. ‘Door de samenwerking met Verno Materieelverhuur noemen we het levensecht projectonderwijs’, vertelt Roeland Westra, projectleider Centrum Duurzaam . ‘Onze studenten werken aan een echte opdracht met duurzaamheid als ambitie’. Er is sprake van een samenwerking tussen studenten, docenten en Verno Materieelverhuur.

Over de auteur

Roeland Westra - Als projectleider Centrum Duurzaam duurzaamheid zichtbaar maken voor studenten en bedrijven

Gerelateerde berichten

Comments are closed.