Studenten Middenkader Bouw bezoeken Congres “Als het kan, koop ik Biobased!”

Woensdag 3 november 2021 lieten studenten Middenkader Bouw zich informeren over de innoverende wereld van circulaire en biobased materialen. Het Biosintrum in Oosterwolde organiseerde een congres met als titel ‘Als het kan, koop ik biobased’.

Maatschappelijke noodzaak
Er waren vele partijen vanuit de bouwbranche, toeleveranciers en overheden aanwezig. Dus leerzaam voor onze studenten om te horen wat de kansen en bedreigingen zijn in het verder ontwikkelen van nieuwe biobased bouwmaterialen. Vanuit de lezingen ontstonden mooie discussies en nieuwe contacten werden visa versa gelegd. De rode draad door alle lezingen en gesprekken heen was toch de maatschappelijke noodzaak om, ondanks veel hindernissen, samen in Noord-Nederland, de kansen te benutten om biobased Materialen verder te ontwikkelen.

Levensecht onderwijs
Deze excursie als eerste stap van een project, geïnitieerd door Centrum Duurzaam van ROC Friese Poort, is een voorbeeld van levensecht onderwijs. ‘Naast het geven van reguliere, theoretische lessen willen we dat onze studenten beleven, ontdekken én doen’, vertelt projectleider Roeland Westra. ‘Zo combineren ze het beste van twee werelden. Dit realiseren we door (online) excursies, Challenges, Duurzaam Doen Lezingen, praktijkdagen en gastlessen aan te bieden. De jongeren ontwikkelen zich op deze wijze tot vakmensen van de toekomst.’

Over de auteur

Roeland Westra - Als projectleider Centrum Duurzaam duurzaamheid zichtbaar maken voor studenten en bedrijven

Gerelateerde berichten

Comments are closed.