Studenten Middenfunctionaris Bouw presenteren eindontwerpen Biowente

Vrijdag 6 november 2020 presenteerden studenten Middenfunctionaris Bouw van ROC Friese Poort hun eindontwerpen van de Biowente. ‘De ontwerpfase is nu voorbij’, vertelt Gerwin Elzinga, docent bouw van ROC Friese Poort. ‘Onze studenten gaan na de presentaties van vandaag door naar werkvoorbereiding’. De opdrachtgever, Petra Boorsma van Biosintrum, gaf de studenten een aantal tips mee om verder uit te werken tijdens de werkvoorbereiding.

Biowente
Volgens de bouwstudenten Jelle Pieter en Robin is een biowente een woning met een natuurlijke draai. ‘Onze uitdaging was om een modern huis te ontwerpen in natuurlijke vormen en van natuurlijke materialen. We hebben vele materialen leren kennen die natuurlijk zijn’. Naast het gebruiken van natuurlijke materialen zijn er nog andere manieren om te komen tot een Biowente. ‘Denk ook na over restmateriaal en het opvangen en hergebruik van regenwater’, tipt Petra Boorsma de studenten . ‘Neem dat mee en werk dat uit in de volgende stap, de werkvoorbereiding’.

Levensecht onderwijs
Deze Challenge is een voorbeeld van levensecht onderwijs van Centrum Duurzaam van ROC Friese Poort. Deze hybride onderwijsvorm laat studenten beleven, ontdekken én doen door samen aan een praktijkvraag van een opdrachtgever te werken. ‘De jongeren ontwikkelen zich op deze wijze tot vakmensen van de toekomst’, aldus Roeland Westra, projectleider Centrum Duurzaam van ROC Friese Poort. ‘Tijdens dit leerproject doen studenten praktische ervaringen op. Bovendien maken ze kennis met een van de belangrijkste thema’s van onze tijd: duurzaamheid.’

Over de auteur

Roeland Westra - Als projectleider Centrum Duurzaam duurzaamheid zichtbaar maken voor studenten en bedrijven

Gerelateerde berichten

Comments are closed.