Studenten Media Vormgeving ROC Friese Poort doen mee aan Light Challenge 2018

‘Onze studenten krijgen volop de kans om met nieuwe technieken en aan innovaties te werken’, zo motiveert Roeland Westra van Centrum Duurzaam van ROC Friese Poort de deelname aan de Light Challenge 2018. ‘Zo passen ze onder andere VR-techniek en 3 D printen toe in het (virtueel) realiseren van hun ideeën’. Vijf studenten Media Vormgeving van ROC Friese Poort locatie Leeuwarden gingen op 7 februari 2018 van start met de Light Challenge in Thialf in Heerenveen. Samen met bedrijven, gemeenten en andere studenten volgden ze een uitgebreid middag-, avond- en nachtprogramma. Zo ervaren ze direct het thema van de Light Challenge 2018: feel the night, vertelt Jan Bakker van de gemeente Heerenveen.

Light Challenge
Bij de Light Challenge formuleren gemeenten lichtvraagstukken die bijdragen aan de leefbaarheid en sociale veiligheid van de nacht. ‘Wij willen studenten uitdagen om anders naar deze vraagstukken te kijken en om vooral te kijken door de brillen van innovatie, welzijn en circulaire economie, legt Jan Bakker uit. ‘Om zo samen innovatieve en toepasbare concepten te ontwikkelen’. Daarnaast sluiten de opdrachten aan op “Leeuwarden-Fryslân Culturele Hoofdstad van Europa 2018. De studenten presenteren het eindresultaat als ‘beleefbaar’ object tijdens het Lichtfestival LUNA in december 2018 in Leeuwarden.

Maak binnenkomst Willemshaven aantrekkelijk
‘Zorg voor een aantrekkelijke eerste indruk van de Willemshaven bij binnenkomst met de auto’, zo daagt Minne Schiphof van de gemeente Harlingen de studenten mediavormgeving uit. ‘ Maak een ontwerp in de stijl van de Nieuwe Willemshaven en attendeer het publiek op een bijzondere wijze bij de binnenkomst op de Willemshaven’. Het terrein van de Nieuwe Willemshaven is uniek en ligt net als zoveel haventerreinen buitendijks. Dat houdt in, dat bij extreem hoog water een deel van de Nieuwe Willemshaven onder water loopt. ‘Denk ook na over subtiele verlichting in de nacht en weet dat de Waddenzee dichtbij is’.

Over de auteur

Roeland Westra - Als projectleider Centrum Duurzaam duurzaamheid zichtbaar maken voor studenten en bedrijven

Gerelateerde berichten

Comments are closed.