Studenten Maritieme Techniek winnen LC Award 2019

Woensdagavond 12 juni 2019 was de uitreiking van de LC Awards. Er werd om vier prijzen gestreden: mbo, hbo-bachelor, (hbo)-master en de Publieksprijs. Ids Bonga en Jurjen Beeker van Maritieme Techniek gingen er met de mbo-prijs vandoor.

(Bron: website ROC Friese Poort)

Elk jaar organiseert de Leeuwarder Courant samen met het mbo, hbo en wo in Friesland de LC Awards. Woensdag 12 juni stond alweer de zesde editie op de rol. 20 onderwijsprojecten waren geselecteerd om voor een jury en volle zaal bezoekers te presenteren. ROC Friese Poort schoof drie finalisten naar voren. Studenten Bouw- en Infra met een duurzame variant van een Tiny House, Lyts Húske, studenten Economie en Ondernemen met een eigen start-up, Mooie Tafel en Ids Bonga en Jurjen Beeker van Maritieme Techniek met hun Duurzame Roeisloep.

Vogalonga
Zondagmiddag lagen Ids en Jurjen nog in het Venetiaanse water met hun Duurzame Roeisloep. Hier deden zij mee met de Vogalonga: een jaarlijkse roeiregatta als protest tegen gemotoriseerde vaartuigen in de oude stad. Een beetje vermoeid, maar met frisse energie en een gezonde kleur, overtuigden de jongens de jury van hun project. Naast Sander Warmerdam, hoofdredacteur van de Leeuwarder Courant, bestond de jury uit: Anne-Wil Lucas, Ate van der Meer en Anna van Nunen.

Duurzaam en circulair
Volgens de jury raakte het project van Ids en Jurjen “alles dat belangrijk is.” Duurzaamheid, maatschappelijke relevantie en het feit dat Ids en Jurjen alles vanaf de schrijftafel zelf hebben bedacht en ontwikkeld. De Duurzame Roeisloep is naast duurzaam ook circulair. “Je kan hem door de shredder halen en dan zou je er weer een nieuwe boot van kunnen bouwen”, aldus de jongens.

De studenten zijn alweer druk bezig met een ander project, de KIKARow. Op 22 juni doet het roeiteam van ROC Friese Poort mee aan de KIKARow om geld op te halen voor de LATER-poli van het Prinses Màxima Centrum.

Ids, Jurjen en Hette LC Awards

 

Over de auteur

Richard Tjalsma -

Gerelateerde berichten

Comments are closed.