Studenten innovatieproject zonnepanelen bezoeken ‘broodje energie’ NHL

Donderdag 21 mei 2015 bezochten de studenten van het innovatieproject zonnepanelen de lunchlezing ‘Broodje Energie’bij de NHL. Een interessante lezing over een zonnige toekomst aldus Lucas Zijlstra, student van Middenkader Engineering Elektro Energietechniek van ROC Friese Poort. ‘Vooral de theoretische perspectieven en modellen zijn een aanvulling op mijn praktijkkennis’.

Klik hier voor de foto impressie

Toekomst van zonne-energie
Zonne-energie heeft enorm veel potentie en ‘schiet daarom als een paddenstoel uit de grond’. Maar zonne-energie heeft ook nadelen in vergelijking met andere energiebronnen als wind- of waterkracht. Het is daarom goed om onderscheid te maken in de toepassingen die wel en niet door middel van de zon van energie zijn te voorzien. Het gaat om keuzes maken voor zinnige projecten

Varen op zonne-energie
Friesland stimuleert het varen op zonne-energie. Studenten van NHL en ROC Friese Poort zijn voortdurend bezig met het verbeteren van zonneboten waarbij sprake is van het ontwikkelen van een raceboot om commerciële toepassing mogelijk te maken.

Innovatieproject zonnepanelen
Studenten van Middenkader Engineering Electro Energietechniek en Mechatronica zijn namens Centrum Duurzaam volop aan de slag met het ontwerpen en aanleggen van een zonnepanelenveld. Het zonnepanelenveld maakt duurzaamheid zichtbaar op het buitenterrein van de locatie Anne Wadmanwei van ROC Friese Poort.

Over de auteur

Roeland Westra - Als projectleider Centrum Duurzaam duurzaamheid zichtbaar maken voor studenten en bedrijven

Gerelateerde berichten

Comments are closed.