Studenten ICT Sneek kijken met 3D workshop over grenzen eigen vakgebied heen

‘Alles wat je bedenkt kun je maken’. Dit waren de prikkelende openingswoorden van Olav Huizer van Werc tijdens de 3D printworkshop op vrijdag 18 juni 2015 bij ROC Friese Poort Centrum Duurzaam in Leeuwarden. Alles maken vraagt wel om creativiteit, co-creatie, leren door te vragen en te doen, ondernemingszin, kritisch en onderzoekend denken. Twintig ICT studenten van Sneek gingen de uitdaging aan om over de grenzen van het eigen vakgebied te kijken. Praktisch meedenken over het 3D ontwerp en het 3D printen van Smartlights voor het festival Welcome to the Village 2015.

Klik hier voor de foto impressie van de 3D printworkshop

3D tekenen in Blender
Marleen Andela van Frysklab ging met de studenten aan de slag met Blender (klik hier voor meer informatie over Blender ). Een gratis 3D tekenprogramma om 3D modellen te maken en te printen. Na een korte instructie was het aan de studenten om hun creativiteit de vrije loop te laten om zodoende de Smartlights verder uit te werken. Een van de ideeën was om de slimme verlichting aan een ketting om je nek te hangen. Dan hoef je het niet constant in de hand te houden als je van het festivalterrein naar de camping loopt, aldus 1 van de ICT studenten.

Welcome to the Village
Volgens Sjoerd Bootsma, festivaldirecteur, is Welcome to The Village drie dagen lang het mooiste kleine dorp van Nederland. ‘Een dorp dat we samen maken, en waar we een goed muziekprogramma van internationaal talent, lekker en logisch eten en design belangrijk vinden’. De organisatie van het festival is in handen van een grote groep jonge freelancers, een heleboel vrienden en ongeveer vijfhonderd vrijwilligers. Duurzaamheid is een belangrijk thema en komt onder andere naar voren in het zelf bouwen van de eigenlocatievormgeving met gebruik van restmaterialen. Het festival vindt plaats op 17, 18 en 19 juli 2015. Voor meer informatie www.welcometothevillage.nl.

 

Over de auteur

Roeland Westra - Als projectleider Centrum Duurzaam duurzaamheid zichtbaar maken voor studenten en bedrijven

Gerelateerde berichten

Comments are closed.