Studenten Elektrotechniek en Mechatronica werken op Azoren aan de ECOkubus

Van 17 april tot 2 mei  2018 zijn er van ROC Friese Poort in Sneek vier studenten van de opleiding Elektrotechniek niveau twee, afgereisd naar het Portugese eiland de Azoren. Hier werken de vier jongens samen aan een ECOkubus.

Buitenland ervaring
ROC Friese Poort wil studenten stimuleren om deel te nemen aan een buitenlandse stage of werkweek en stelde daarom dit project op. Voor veel niveau vier opleidingen is het normaal dat het mogelijk is om op buitenlandse stage te kunnen gaan. ‘Bij niveau twee opleidingen is dit veel minder aan de orde en gebeurt dit minder vaak’, aldus Hans de Boer docent Techniek op het ROC Friese Poort Sneek.

Niveau 2
Bij de afdeling Techniek op het ROC Friese Poort Sneek willen ze niveau twee studenten gelijke kansen geven, daarom hebben ze dit project op de Azoren opgesteld voor deze studenten. De studenten zijn naar de Azoren afgereisd met hun techniek leraar Hans de Boer die hun hier de komende twee weken in zal begeleiden.

Energiezuinig bouwen
Het hoofddoel van dit project is het uitwisselen van kennis en ervaringen op het gebied van energiezuinig bouwen. Ze kunnen met dit project kijken hoe het er in een ander land er in de techniek sector aan toe gaat. De studenten draaien op een school in de Azoren de techniek lessen volop mee en werken samen aan het Free@home systeem in de ECOkubus. Dit systeem en de bijbehorende materialen zijn gesponsord door Oosterberg en ABB.

ECOkubus
De ECOkubus is een zelfvoorzienende woonunit gericht op het monitoren van de energiehuishouding en maakt deel uit van een internationaal project. Ze ontwikkelen hier onder andere een domotica systeem en zonnepanelen.

Ontdekken
Naast het technische gedeelte voor de jongens, heeft de directeur van de school op de Azoren een actief schema gemaakt met uitstapjes en bezienswaardigheden over het hele eiland. Van vulkaan en grot bezoeken tot wandelingen in de bergen. Al met al een super ervaring voor deze harde werkers.

Over de auteur

Roeland Westra - Als projectleider Centrum Duurzaam duurzaamheid zichtbaar maken voor studenten en bedrijven

Gerelateerde berichten

Comments are closed.