Studenten detailhandel ROC Friese Poort als energieambassadeurs Dokkum in

In de week van 1 tot en met 5 oktober 2018 bezoeken 30 studenten detailhandel van ROC Friese Poort  namens Elkenien Grien 400 bewoners van de Dokkumer wijk de Weeshuislanden. ‘In het kader van het keuzedeel Duurzaamheid in Beroep  vervullen onze studenten de rol van energieambassadeur’, vertelt Harry Pieter de Graaf van ROC Friese Poort. ‘De studenten proberen als energieambassadeur de bewoners te stimuleren om minder energie te verbruiken’, vult Lieke Zuidema van Elkenien Grien aan. Dit levensechte project is een samenwerking van stichting Elkenien Grien, Centrum Duurzaam van ROC Friese Poort en de opleiding detailhandel van ROC Friese Poort in Dokkum.

Energieneutraal Dongeradeel
Elkenien Grien staat pal voor een energieneutraal Dongeradeel in 2030. ‘Ons doel is om alle inwoners van Dongeradeel de komende tijd te benaderen om zoveel mogelijk energie te besparen en zelf -of met de buurt of wijk- duurzame energie (met bijvoorbeeld behulp van zon en wind) op te wekken’, legt Lieke Zuidema van Elkenien Grien uit.

Fossielvrije toekomst
Ook ROC Friese Poort ziet het belang in van een fossielvrije toekomst en zet dit project in als een levensecht project om haar leerlingen te betrekken bij het verduurzamen van de gebouwde omgeving in Dongeradeel. Op deze manier vullen ROC Friese Poort en Elkenien Grien elkaar prima aan. In november zijn de geïnteresseerde buurtbewoners van harte welkom voor een nabespreking van de huisbezoeken en voor een mogelijk vervolg met Buurkracht. Deze organisatie is in Dongeradeel al actief in vier dorpen en één wijk in Dokkum.

Interesse
Een brief met aankondiging van de bezoeken is inmiddels verspreid in de wijk de Weeshuislanden. Hebt u ook als milieubewuste huisbewoner interesse in dit project? Neem dan contact op met Stichting Elkenien Grien 

Over de auteur

Roeland Westra - Als projectleider Centrum Duurzaam duurzaamheid zichtbaar maken voor studenten en bedrijven

Gerelateerde berichten

Comments are closed.