Start MBO scholingstraject installatiebranche in Leeuwarden

In september 2017 start in Leeuwarden opnieuw een uniek MBO scholingsproject dat anticipeert op het tekort aan gekwalificeerde medewerkers in de installatiebranche en dat tijdig inspeelt op innovatieve en duurzame technieken. Dit zij-schakeltraject Servicemonteur Installatietechniek Duurzaam is een initiatief vanuit ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen en Metechnica en de participerende partijen het Opleidings- en Ontwikkelingsfonds voor Technisch Installatiebedrijf (OTIB), Leerwerkloket Fryslân en de Friese installatiebedrijven.

Duurzame arbeidsparticipatie installatiebranche
Het doel van dit traject is opleiden voor duurzame arbeidsparticipatie en de installatiebranche te voorzien van gekwalificeerde servicemonteurs met kennis en bewustzijn van duurzame technieken en klantgerichte advisering. In aanmerking komen werkzoekenden met minimaal havo of mbo-ICT, die klantgericht en gemotiveerd zijn om in twee jaar klaar te zijn voor een betaalde baan met een mbo-diploma in het beroep van de toekomst. ROC Friese Poort heeft in 2016 dit scholingstraject al succesvol uitgevoerd en naar volle tevredenheid van de Friese Bedrijven en de deelnemers.

Inhoud van de opleiding 
Naast de vaktechnische vakken met de focus op duurzame technieken, is er aandacht voor de beroepshouding zoals veilig-, milieu- en klantgericht werken. Parallel aan dit zij-schakeltraject volgen de medewerkers de mbo-opleiding Eerste monteur service en onderhoud werktuigkundige installaties niveau 3. Hierdoor kunnen de deelnemers al na twee jaar hun mbo-diploma in ontvangst nemen.

Stage
Wij roepen de installatiebedrijven op voor dit unieke traject een plek beschikbaar te stellen voor stage en beroepspraktijkvorming. Na vijf maanden stage starten de deelnemers met de beroepspraktijkvorming waarbij ze via een betaalde baan bij het installatiebedrijf hun mbo-opleiding op niveau 3 kunnen afronden en klaar zijn voor de toekomst.

Meer informatie
Mocht u meer informatie willen over dit unieke project of kandidaten hebben die kunnen instromen, neem dan contact op met:

Metechnica
Inge Westerhof, arbeidsmarktcoach
06 86867887 / inge.westerhof@metechnica.nl

Callista de Vrij, arbeidsmarktcoach
06 31779650 / callista.devrij@uwv.nl

ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen
Ity Duursema, opleidingsadviseur
06 55487965 / i.duursema@friesepoort.com

Over de auteur

Roeland Westra - Als projectleider Centrum Duurzaam duurzaamheid zichtbaar maken voor studenten en bedrijven

Gerelateerde berichten

Comments are closed.