Start circulaire en energieneutrale nieuwbouw Uniformberoepen ROC Friese Poort

ROC Friese Poort bouwt aan de Egelantierstraat in Leeuwarden aan een nieuwe thuisbasis voor de opleidingen Uniformberoepen. Op vrijdag 24 maart 2017 was de feestelijke start van de bouw met de opening van een tijdelijk informatiecentrum circulaire bouw. Het nieuwe onderkomen biedt vanaf oktober 2017 ruimte aan 800 studenten waarbij sprake is van circulaire bouw en 100% energieneutraal. Het één van de grootste en duurzaamste onderwijslocaties voor Uniformberoepen in ons land. Nieuwbakken tweede kamerlid Isabelle Diks lanceerde samen met studenten uniformberoepen en Remco Meijerink, lid College van Bestuur ROC Friese Poort de website www.wijbouwencirculair.frl

Klik door voor een foto impressie van de feestelijke start nieuwbouw UB gebouw door Isabelle Diks en Remco Meijerink

Beroepsgerichte omgeving voor studenten
Doel van het nieuwe gebouw is een beroepsgerichte omgeving creëren die eersteklas onderwijs- en trainingsfaciliteiten biedt én een ontmoetingsplek die leren en samenwerken stimuleert. Naast praktijk- en examenruimtes beschikt de onderwijslocatie aan de Egelantierstraat (nabij Kalverdijkje) over een sportzaal, fitness, powergym, dojo en een oefenterrein buiten. ROC Friese Poort wil haar maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen en duurzaam en toekomstbestendig bouwen. Najaar 2017 nemen studenten en docenten hun nieuwe thuisbasis in gebruik.

Wij bouwen circulair
Op de website www.wijbouwencirculair.frl is te lezen waar het materiaal van het nieuwe schoolgebouw vandaan komt, waar het voor te gebruiken is en waarvoor het na een eventuele sloop nog bruikbaar is. Alle input van de website resulteert uiteindelijk in een zogenaamd gebouwpaspoort. De website is een initiatief van ROC Friese Poort, Friso Aannemingsmaatschappij, Pranger en Rosier Installaties en Wind Architecten Adviseurs.

Over de auteur

Roeland Westra - Als projectleider Centrum Duurzaam duurzaamheid zichtbaar maken voor studenten en bedrijven

Gerelateerde berichten

Comments are closed.