Stagebedrijven bespreken de ideale BPV bij Centrum Duurzaam

In het kader van de opening organiseerde Centrum Duurzaam dinsdag 10 maart 2015 een BPV bijeenkomst voor stagebedrijven. Op een informele wijze spraken ongeveer 25 over de ideale BPV. Ook konden de bedrijven kennismaken met het Duurzaam Doen Huis en de innovatiewerkplaats. De driehoek docent, student en bedrijf is essentieel voor een leuke en leerzame stage, aldus Robby Maas van DIT Vakopleidingen.

 Klik hier voor de fotoimpressie

Ideale BPV
De ideale BPV begint met een gesprek in de eerste stageweek. Bij dit eerste gesprek zijn student, docent en het bedrijf aanwezig. Het samen bespreken van de BPV praktijkopdrachten laat student en het bedrijf direct zien wat de verwachtingen zijn. Daarnaast kunnen een aantal praktische zaken aan de orde komen waaronder de vakantiedagen.

Duurzaam Doen Huis
In het Duurzaam Doen Huis staan praktijkopstellingen op het gebied van verwarming, afgiftesystemen, ventilatie, domotica, duurzame energieopwekking en verlichting. Deze duurzame en innovatieve praktijkopstellingen zijn gerealiseerd in samenwerking met fabrikanten uit Friesland en daarbuiten. Voor studenten is werken in het Duurzaam Doen Huis de laatste stap voor de praktijk. Ook is het Duurzaam Doen Huis voor het bij- en nascholen van werknemers van bedrijven. In de praktijk blijkt dat de gemiddelde werknemer in Nederland in zijn of haar loopbaan slechts 0,6 jaar doet aan bij- en nascholing. In Scandinavië ligt dit veel hoger, namelijk 2,4 jaar. Bij ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen kunnen bedrijven terecht voor bij- en nascholing.

Innovatiewerkplaats
Jongeren werken samen met bedrijven in de innovatiewerkplaats aan levensechte praktijkopdrachten. Voorbeelden van praktijkopdrachten zijn de Frisian Eco Car, de solar boot, de magazijnrobot en de ECO kubus. Zowel docenten als bedrijven begeleiden de jongeren volgens een projectmatige werkwijze. Volgens Roeland Westra, projectleider Centrum Duurzaam, vergeten jongeren nooit weer dat ze gewerkt hebben aan levensechte projecten.

 ROC Friese Poort | Centrum Duurzaam
Centrum Duurzaam wil, als onderdeel van ROC Friese Poort, de kennis en ervaring bij het bedrijfsleven benutten voor het opleiden van jonge vakmensen in de praktische toepassing van innovatieve duurzame technieken. Tevens wil Centrum Duurzaam met goede en objectieve voorlichting de toepassing van deze technieken bij bedrijven en particulieren stimuleren. Kennis, ervaring en vakmanschap voor een duurzame wereld.

Over de auteur

Roeland Westra - Als projectleider Centrum Duurzaam duurzaamheid zichtbaar maken voor studenten en bedrijven

Gerelateerde berichten

Comments are closed.