Solarboot Skipper vierde tijdens NK Zonnebootrace Akkrum

Vrijdag 15 mei en zaterdag 16 mei 2015 vond in Akkrum het Eneco Zonnebootrace NK 2015 plaats. De belangstelling  was groot met  15 boten in diverse klassen.  ROC Friese Poort was met twee solarteams actief tijdens de NK Zonnebootrace Akkrum.

Klik hier voor de foto impressie van de Zonnebootrace NK 2015

Solarboten Leeuwarden en Sneek
Solarteam Skipper van de vestiging Leeuwarden/Dokkum presteerde boven verwachting. Zij eindigden in hun klasse op een uitstekende vierde plaats. Helaas had het solarteam van de vestiging Sneek pech. Zij konden niet meestrijden om de titel. Tijdens het testvaren waren er enkele tegenslagen. Wel was het team aanwezig tijdens het NK om de boot te laten zien aan belangstellenden.

Races
Op vrijdag was er  een duurrace van 55 km over de Friese wateren. Solarteam Skipper eindigde op een vierde plaats. “Er was genoeg zon en met nog maar 2% accu-inhoud gingen we over de finish. Fantastisch! Het teamwork verliep ook uitstekend”, aldus Sven Harskamp, projectleider Team Skipper. Zaterdag  stond het ‘Rondje Akkrum’ op het programma. Ook tijdens deze race was het solarteam Skipper in de voorste gelederen te vinden. Een mooi resultaat van een intensieve, maar vooral leuke en leerzame voorbereiding.

Over de auteur

Roeland Westra - Als projectleider Centrum Duurzaam duurzaamheid zichtbaar maken voor studenten en bedrijven

Gerelateerde berichten

Comments are closed.