Skelterrace voor VMBO scholen Friesland

Zo hard mogelijk rijden in je eigen gepimpte skelter waarbij de skelter niet gemotoriseerd mag zijn. Vrijdag 19 juni 2015  hield ROC Friese Poort op de Wilaarderburen in Leeuwarden voor de tweede keer de skelterrace voor vmbo-leerlingen.  Leerlingen van acht vmbo-scholen uit Friesland namen het tijdens verschillende wedstrijdonderdelen tegen elkaar op.  Een zeer geslaagde dag met mooie skelters. Een prachtige samenwerking tussen mbo, vmbo en bedrijven (sponsoren).

Klik hier voor de foto impressie van de skelterrace

Klik hier voor de filmimpressie van de skelterrace

Tijdens de skelterrace voeren de teams verschillende opdrachten uit waarmee punten te scoren zijn voor het totaalklassement. De onderdelen die in het programma voorkomen zijn: een sprint, een pitstop, een behendigheidsparcours , een verkooppraatje/promotiefilmpje, een teampresentatie, een pimp contest en tot slot een eindrace. 

De skelterrace is een techniek evenement waar kinderen uit het voortgezet onderwijs energie, creativiteit, teamspirit en vooral hun technisch inzicht inzetten om van de andere scholen te winnen. In een uitdagend traject maken de leerlingen kennis met de veelzijdige wereld van de techniek!

 

Over de auteur

Roeland Westra - Als projectleider Centrum Duurzaam duurzaamheid zichtbaar maken voor studenten en bedrijven

Gerelateerde berichten

Comments are closed.