Skelterrace Friesland 2016 in teken van zorg en techniek

Op vrijdag 26 februari 2016 vond de aftrap plaats van Skelterrace Friesland 2016. Op de locatie Anne Wadmanwei in Leeuwarden verzamelden zich leerlingen en docenten van tien vmbo-scholen en dertien sponsorende bedrijven voor de feestelijke ‘kickoff’ van de race die op 17 juni 2016 plaats zal vinden.

Klik door voor een foto impressie

Doel Skelterrace
Het succesvolle evenement vindt voor de derde keer plaats en heeft als doel vmbo- leerlingen van klas 1 en 2 warm te maken voor technische opleidingen. Door zelf een skelter te ‘pimpen’ kunnen ze op een leuke en creatieve manier kennismaken met techniek. Dit jaar is het thema ‘Zorg en Techniek’ waarbij skelters bijvoorbeeld tot ambulance of ziekenbed omgetoverd kunnen worden. De vmbo-leerlingen hebben tot de race op 17 juni 2016 de tijd om hun skelter om te bouwen.

Groot enthousiasme tijdens aftrap
De organisatie van de skelterrace is in handen van Lenze Kielstra, decaan afdeling Techniek, Annemarie de Jong en studenten van de opleiding Sociaal Werk, Applicatieontwikkeling, Marketing, Communicatie en Evenementen. De studenten, deels vanuit leerbedrijf O3 betrokken bij de Skelterrace,  houden zich o.a. bezig met het benaderen van sponsoren, het maken van een website en de organisatie van de race op 17 juni 2016. Tevens presenteerden zij de ‘kickoff’ van de Skelterrace. Tijdens deze kickoff konden de sponsorende bedrijven zich voorstellen en werden zij gekoppeld aan de deelnemende vmbo-scholen. Het enthousiasme was groot en de bedrijven daagden elkaar sportief uit met leuzen als: “Wij gaan voor de eerste prijs”, “Dit jaar gaat de titel weer naar ons…” Kortom: The game is on!

Skelterrace 2016
De skelterrace is een race van 500 – 1000 meter met onder andere een sprint van 100 meter. Dit jaar vindt de Skelterrace plaats op 17 juni 2016 op het Oldehoofsterkerkhof in Leeuwarden. Op deze nieuwe locatie wil de organisatie de Skelterrrace beter tot zijn recht laten komen. Met deze centrale plek hoopt zij op nog meer animo. Om het Oldehoofsterkerkhof extra te laten bruisen, zal naast het promoten van de sponsorende bedrijven en de Techniek-opleidingen ook aandacht zijn voor andere opleidingen van ROC Friese Poort. Studenten van diverse opleidingen laten op een interactieve manier zien wat hun opleiding te bieden heeft. Ook nieuw dit jaar is de jury, bestaande uit vertegenwoordigers van de deelnemende vmbo-scholen en sponsorende bedrijven. Zij zullen oordelen over de mooiste skelter en beoordelen de deelnemers bij het behendigheidsparcours.

Goed doel
Wat ook nieuw is dit jaar is dat er een goed doel aan het mooie evenement wordt gekoppeld. De opbrengst van de Skelterrace 2016 gaat naar het Ronald McDonald Huis Friesland in Leeuwarden.  Tijdens de aftrap leest manager Chris Kalsbeek voor uit zijn gastenboek en benadrukt hij hoe belangrijk het is dat ouders dicht bij hun zieke kind kunnen zijn.

Vmbo-scholen
De tien vmbo-scholen die meedoen aan de Skelterrace 2016 zijn: CSG Ulbe van Houten (Sint Annaparochie), CSG Anna Maria van Schurman (Franeker), OSG Piter Jelles YnSicht (Leeuwarden), OSG Piter Jelles De Dyk (Leeuwarden), OSG Piter Jelles de Foorakker (Sint Annaparochie), CSG Comenius (Leeuwarden), Nordwin College (Leeuwarden), OSG Simon Vestdijk (Harlingen) en OSG Simon Vestdijk (Franeker) en CSG Bogerman (Koudum).

Sponsorende bedrijven
De dertien sponsorende bedrijven van de skelterrace zijn: Lodema elektrotechniek, Mannen van Staal, Ardagh Group, Machinefabriek Jovi , Pyrasied Xtreme Acrylic , FIB Industries, Defensie, Oostwoud International, Noord Nederlandse Draad Industrie, Bouwmensen/Bouwtalent, Detacheringsbureau Maandag, Koopmans en Zwart en Meijer Handling Solutions.

U kunt op de hoogte blijven via Facebook via ‘Skelterrace Friesland’: https://www.facebook.com/skelterrace/

Houd ook de website www.skelterracefriesland.nl  in de gaten, deze gaat in de week na de voorjaarsvakantie de lucht in.

Over de auteur

Roeland Westra - Als projectleider Centrum Duurzaam duurzaamheid zichtbaar maken voor studenten en bedrijven

Gerelateerde berichten

Comments are closed.