Skelterrace 2017 verbindt VMBO’ers met goed doel

Vrijdag 9 juni 2017 vond de 4e editie van de Skelterrace plaats op het Oldehoofsterkerkhof in Leeuwarden. Met opgepimpte skelters namen leerlingen van 8 verschillende Friese vmbo-scholen het tegen elkaar op. Ze streden niet alleen om de felbegeerde bekers, maar haalden met hun race ook geld op voor het goede doel.

Klik door en beleef de Skelterrace 2017 zelf

Stichting Fougoulance
De deelnemende scholen zamelden tezamen € 9700 in. Dit recordbedrag komt geheel ten goede aan Stichting Fougoulance. Deze stichting spaart voor een tweede ambulance in het dorp Fougou, in het Afrikaanse land Guinee. Er is in dit gebied geen enkel ziekenhuis, alleen een kliniek voor de eerste hulp. Een docent van OSG Piter Jelles de Dyk die zelf uit het dorp Fougou komt, nam de cheque in ontvangst.

Jongeren enthousiasmeren voor techniek
‘De Skelterrace Friesland 2017 is een initiatief van ROC Friese Poort en is bedoeld om jongeren enthousiast te maken voor de techniek’, legt Lenze Kielstra van ROC Friese Poort uit. De organisatie van dit evenement was in handen van leerbedrijf O3. ‘De samenwerking tussen de vmbo-leerlingen, de mbo-studenten en het bedrijfsleven is een waardevolle en praktische leerschool voor iedereen’.

Zelf skelters bouwen
De vmbo-leerlingen kregen de opdracht om met behulp van een bouwpakket, gefinancierd door verschillende sponsoren, een eigen skelter in elkaar te zetten. Ook mochten ze naar eigen smaak de skelters ‘pimpen’ binnen het thema ´Ambulance voor Fougoulance´. Met hun skelter deden ze mee aan verschillende wedstrijdonderdelen.

Startschot
Burgemeester Ferd Crone opende het evenement op ludieke wijze. Met loeiende sirenes reed hij in een ambulance het wedstrijdveld op en gaf hij het startsein voor de eerste race. De fraaiste creaties kwamen voorbij en sommige skelters maakten zo´n vaart dat ze op twee wielen door de bocht gingen.

Over de auteur

Roeland Westra - Als projectleider Centrum Duurzaam duurzaamheid zichtbaar maken voor studenten en bedrijven

Gerelateerde berichten

Comments are closed.