Skelterrace 2016 met helikopters, ambulances en legervoertuigen

Onder de Oldehove in Leeuwarden, mooi weer en scheurende skelters: de Skelterrace Friesland 2016.  Op vrijdag 17 juni 2016 opende wethouder Thea Koster het evenement dat is bedoeld om vmbo-leerlingen warm te maken voor de Techniek.

Klik door voor een foto impressie van de Skelterrace 2016

Techniek en zorg
Met sponsoring van diverse bedrijven hebben leerlingen van acht vmbo-scholen skelters in elkaar gezet en deze omgebouwd tot prachtige exemplaren. Het thema Techniek en Zorg resulteerde in skelters als een SAR-helikopter, vele ambulances en een Rode Kruis legervoertuig. Andere scholen hadden het thema losgelaten en er zelf een bijzondere draai aan gegeven. Hoe dan ook, door het fanatisme van de vmbo-leerlingen (én hun docenten) moesten de skelters de nodige tikken incasseren. Het ging hard tegen hard!

In bijgaande reportage van GPTV geeft Lenze Kielstra, decaan Techniek en Bouw, tekst en uitleg over de Skelterrace.

Grote rol voor studenten
Skelterrace Friesland 2016 werd, onder leiding van Lenze Kielstra, georganiseerd door studenten van leerbedrijf O3. Daarnaast  kwamen studenten van diverse opleidingen in actie: studenten Media & Vormgeving legden de dag vast op film en camera en studenten VeVa (Veiligheid en Vakmanschap/Defensie) vormden de jury en bewaakten de orde. Op de doemarkt werden leuke activiteiten georganiseerd door studenten Haar- en Schoonheidsverzorging, Maatschappelijke Zorg, Onderwijs Assistent, Sociaal Cultureel Werk, Doktersassistent en Handel en Ondernemerschap.

Demonstratie Defensie
Naast de skelterrace en de doemarkt was een groot deel van de Oldehoofsterkerkhof gereserveerd voor de demonstraties van Defensie, één van de sponsoren. In legervoertuigen konden geïnteresseerden ritjes maken.

Prachtig bedrag voor Ronald McDonald Huis
De vmbo-scholen, sponsoren en (studenten van) ROC Friese Poort hebben gezamenlijk een bedrag van ruim € 6.500,- bijeengebracht voor het Ronald Mcdonald Huis Leeuwarden, het goede doel van de Skelterrace. Een prachtig bedrag voor een belangrijk doel: ouders bij hun zieke kind laten zijn.

Over de auteur

Roeland Westra - Als projectleider Centrum Duurzaam duurzaamheid zichtbaar maken voor studenten en bedrijven

Gerelateerde berichten

Comments are closed.