Sinnergy Solar Team ROC Friese Poort Drachten raceproof voor Dutch Solar Challenge 2016

Het is bijna zover! De Dutch Solar Challenge gaat op 2 juli 2016 van start. Het Sinnergy Solar Team ROC Friese Poort Drachten heeft de afgelopen tijd hard gewerkt om de zonneboot ‘raceproof’ te krijgen. Vandaag gaf het team een presentatie voor onder andere hun ouders en sponsoren. Ook de zonneboot was te bewonderen.

Sinnergy Solar Team ROC Friese Poort Drachten
Het Sinnergy Solar Team bestaat uit Bauke Procee, Johannes Elzinga, Robert Bouwmeester, René Venema, Keimpe Monsma, Dirk van Seln, Cas Donker, René Haarsma en Mark Kooi. Negen ambitieuze en enthousiaste studenten. Allen volgen ze de mbo-opleiding Middenkader Engineering op niveau 4.

Een compleet nieuwe boot
In november 2015 zijn de studenten begonnen met het zonnebootproject. De vraag “Hoe bouw je de beste zonneboot?” stond centraal. Om kennis en inspiratie op te doen, heeft het team een bezoek gebracht aan de beurs ‘Boot Holland’ in het WTC Expo Leeuwarden. Met veel nieuwe ideeën kwamen de studenten terug. “En toen kon het echte werk beginnen.De oude boot is omgetoverd tot een compleet nieuwe boot, alleen de romp is gespaard gebleven. Bij ons gaat het er dit jaar vooral om zoveel mogelijk gewicht te besparen. Daarnaast vaart onze zonneboot enkel op een accu en zonne-energie”, aldus teamlid Bauke Procee.

Tegenslag
Het ging bij het Sinnergy Solar Team niet altijd van een leien dakje. “Klopt. Tijdens het testvaren ging het mis. Er ontstonden problemen met de motor. Een enorme tegenslag, maar door het goede teamwork is het ons gelukt de problemen op te lossen. Er ligt een prachtige boot, waar we met recht trots op mogen zijn!”

Ambitie: een plek in de top 3
Voor de vijfde keer op rij doet een team van de vestiging Drachten in de A-klasse mee aan de Dutch Solar Challenge. Twee jaar geleden eindigde het team in de top drie. “Ik hoop dat het ons dit keer ook gaat lukken. We doen ons uiterste best.” Bauke kijkt terug op een zeer leerzame, leuke, maar ook hectische periode. “Het heeft inderdaad wat bloed, zweet en vele avonduren gekost, maar het was het meer dan waard. Het was zo gaaf om aan dit project te mogen werken.”

Naast het Sinnergy Solar Team van de vestiging Drachten heeft ROC Friese Poort nog twee teams die meedoen aan de Dutch Solar Challenge:  Skipper Solar Team van de vestiging Leeuwarden (A-klasse) en Sinnefûgel Solar Team van de vestiging Sneek (Topklasse).

Bron:
SINNERGY SOLAR TEAM ROC FRIESE POORT DRACHTEN PRESENTEERT ZONNEBOOTPROJECT
ROC Friese Poort Drachten

 

 

 

Over de auteur

Roeland Westra - Als projectleider Centrum Duurzaam duurzaamheid zichtbaar maken voor studenten en bedrijven

Gerelateerde berichten

Comments are closed.