Sinnefugel en Mien Skip op Boot Holland

‘We willen als ROC Friese Poort graag laten zien wat onze maritieme studenten kunnen. Daarom staan we op Boot Holland’, zegt Marjan van der Veen van marketing en communicatie enthousiast. Boot Holland is de aftrap van het watersportseizoen. Het is een gezellige, inspirerende en nieuwswaardige internationale botenbeurs in Leeuwarden. In de stand (4041) laten maritieme studenten zien dat zij aan echte projecten werken zoals de sinnefugel, underweis en de Mien Skip.

Klik door voor een foto impressie.

Sinnefugel
Sinnefugel is de solarboot van Sneek. Deze boot die vaart op zonne-energie is gebouwd door studenten uit Sneek en omgeving. ‘Onze studenten werken vooral na schooltijd aan de projecten en zoeken altijd zelf naar oplossingen’, legt Meinte Visser, opleidingsmanager, uit. In 2016 varen ze de Enecoboot Zonnebootrace NK in Akkrum en de Dutch Solar Challenge met start in Amsterdam. Ook studenten van de locaties van ROC Friese Poort in Drachten en Leeuwarden bouwen en varen met een eigen zonneboot.

Mien Skip
De eerste uitvoering van de Mien Skip is te zien in de stand van ROC Friese Poort. Studenten Maritiem van ROC Friese Poort in Sneek bouwen in opdracht van Stifting Electrich Farre Fryslân, SEFF, de eerste Mien Skip. Er is sprake van een bouwpakket waarbij de 6,5 meter lange open boot te bouwen is in aluminium, staal, hout en kunststof. Watersportverenigingen, families, vriendenclubs, buurtverenigingen, sportclubs en studenten kunnen via SEFF het bouwpakket aankopen en zelf aan de slag gaan. ‘Deze speciaal door Vripack ontworpen elektrisch aangedreven boot geeft het thema ‘Mienskip’ van Leeuwarden 2018 een wel heel bijzondere betekenis’ is de overtuiging van Ale Bok van SEFF.

 

Over de auteur

Roeland Westra - Als projectleider Centrum Duurzaam duurzaamheid zichtbaar maken voor studenten en bedrijven

Gerelateerde berichten

Comments are closed.