Servicescholing warmtepomp voor monteurs Feenstra in Duurzaam Doen Huis

‘Het Duurzaam Doen Huis is een levensechte leeromgeving met zichtbare duurzame technieken’, legt Roeland Westra van Centrum Duurzaam van ROC Friese Poort uit. ‘Niet alleen voor studenten maar vooral ook voor medewerkers van bedrijven’. Dinsdag 19 september 2017 was er een servicescholing warmtepompen van Nathan in het Duurzaam Doen Huis voor een 12- tal servicemonteurs van Feenstra. In het Duurzaam Doen Huis van Centrum Duurzaam zijn alle faciliteiten aanwezig voor een praktische training waarbij de monteurs de warmtepomp live aanschouwen’, vult Roelof Vallinga van Nathan aan.

Klik door voor de presentatie van de servicescholing warmtepompen door Nathan

Warmtepomp als duurzame techniek
Een lucht water warmtepomp gebruikt de buitenlucht als energiebron en gebruikt deze energie voor de verwarming van lucht of water. Een warmtepompsysteem  bestaat uit een bron en een afgiftesysteem en gebruikt veel minder energie dan bijvoorbeeld een combiketel. ‘Een bodemgekoppelde warmtepomp is vooral voor woningen met een grotere tapwater behoefte een duurzamere oplossing ten opzichte van een lucht-water warmtepomp’, zo stelt Roelof Vallinga . ‘Het is vooral van belang dat servicemonteurs de warmtepomp zo energiezuinig mogelijk maken door de warmtepomp goed in te regelen’. Onderwerpen die in dit kader aan de orde kwamen zijn: de bron, het elektrisch aansluiten van de warmtepomp, afstandsbeheer en veel voorkomende storingen.

Altijd up-to-date
‘We zien dat in onderhoudsprojecten duurzaamheid een steeds grotere rol speelt’, vertelt Wolter Bonnema van Feenstra Drachten. ‘Onze servicemonteurs krijgen meer en meer te maken met nieuwe duurzame technieken zoals warmtepompen. Zo plegen wij onderhoud aan en lossen we storingen op aan de Alpha Innotec warmtepomp. Het is belangrijk dat onze servicemonteurs up-to-date zijn en dat ze goed voorbereid bij onze klanten komen. Door bijscholing groeien onze medewerkers mee in deze duurzame ontwikkelingen’.

Duurzaam Doen Huis
Medewerkers van bedrijven werken in het Duurzaam Doen Huis altijd met de nieuwste duurzame technieken van 22 fabrikanten uit Nederland. Het Duurzaam Doen Huis is in samenwerking met fabrikanten uit heel Nederland gerealiseerd en bestaat uit nieuwe zichtbare duurzame technieken . De warmtepomp Alpha Innotec van Nathan is daar een voorbeeld van. ‘Ik zie ook al een andere installatie waar onze medewerkers nog wel eens voor terugkomen’, zegt Wolter Bonnema wijzend op het Passief Huis Toestel van Brink Climate Systems.

 

 

Over de auteur

Roeland Westra - Als projectleider Centrum Duurzaam duurzaamheid zichtbaar maken voor studenten en bedrijven

Gerelateerde berichten

Comments are closed.