Scheeps- en jachtbouwstudenten kiezen voor casco bij innovatieproject Fluisterboot

Woensdagochtend 15 april 2015 vond het projectoverleg Fluisterboot plaats. Bij dit overleg waren studenten van de mbo opleiding scheeps- en jachtbouwkunde en de opdrachtgever Stichting Wetterwalden aanwezig. Wetterwâlden wil in samenwerking met ROC Friese Poort Centrum Duurzaam de mogelijkheid onderzoeken of in het ‘gat’ tussen de traditionele fluisterboot en de elektrische sloep een markt is te ontwikkelen voor een vaarconcept voor nieuwe doelgroepen.

Klik hier voor een foto-impressie

Keuze voor casco
Na het eerste ontwerp van de Fluisterboot in de vorm van een praatplaatje kwamen de studenten nu met een nieuwe invalshoek. Na grondig onderzoek en het bezoeken van een bedrijf in Friesland is het voorstel kiezen voor een bestaand casco. Op deze manier is het mogelijk om op een directe wijze het bedrijfsleven te betrekken bij het ontwerpen van een nieuw type fluisterboot. Bovendien is er sprake van delen van kennis en ervaringen tussen studenten, docenten en bedrijven.

Eerste uitwerking
Er is een poging gedaan om de wensen van Wetterwalden te combineren met de cascokeuze. Studenten gaan de komende weken functionaliteiten als draaistoelen, mogelijkheden om te vissen, meenemen van rolstoelen en kinderwagens en een flexibel dak verder uitwerken. Het beoogde resultaat is een nieuwe fluisterboot gericht op functioneel comfort met een robuuste en basic uitstraling. Geschikt voor jong en oud en aantrekkelijk voor mensen die actief in de natuur bezig willen zijn.

ROC Friese Poort | Centrum Duurzaam
Centrum Duurzaam wil, als onderdeel van ROC Friese Poort, de kennis en ervaring bij het bedrijfsleven benutten voor het opleiden van jonge vakmensen in de praktische toepassing van innovatieve duurzame technieken. Tevens wil Centrum Duurzaam met goede en objectieve voorlichting de toepassing van deze technieken bij bedrijven en particulieren stimuleren. Kennis, ervaring en vakmanschap voor een duurzame wereld.

Over de auteur

Roeland Westra - Als projectleider Centrum Duurzaam duurzaamheid zichtbaar maken voor studenten en bedrijven

Gerelateerde berichten

Comments are closed.