ROC Friese Poort Sneek bouwt elektrisch aangedreven boot Mien Skip

Studenten Maritiem van ROC Friese Poort in Sneek bouwen in opdracht van Stifting Electrich Farre Fryslân, SEFF, een Mien Skip . Dit is een speciaal door Vripack ontworpen elektrisch aangedreven boot die het thema ‘Mienskip’ van Leeuwarden 2018 een wel heel bijzondere betekenis geeft. ‘Voor elke Mienskip is het namelijk mogelijk om een Mien Skip 22 te bouwen. Denk aan watersportverenigingen, families, vriendenclubs, buurtverenigingen, sportclubs en studenten. Zij kunnen via SEFF een soort bouwpakket aankopen en zelf aan de slag gaan’, zo vertelt Ale Bok van SEFF enthousiast. Mien Skip is een 6,5 meter lange open boot en is te bouwen van aluminium, staal, hout en kunststof.

Klik hier voor de foto impressie.

BOOT Holland
De boot waar studenten van ROC Friese Poort nu aan bouwen is voor het eerst te zien op Boot Holland 2016, de watersportbeurs in het WTC in Leeuwarden. SEFF en ROC Friese Poort presenteren zich daar gezamenlijk met o.a. deze nieuwe boot. Tijdens het Nederlands Kampioenschap Zonnebotenrace in Akkrum, de Reuzendei, is het de bedoeling om de boot officieel te dopen door gedeputeerde Klaas Kielstra van de provincie Fryslân.

Mienskippen met eigen boot
SEFF heeft inmiddels al vier boten verkocht, die de komende maanden op de planning staan om te bouwen. Het is de bedoeling dat er in de zomer van 2018 allerlei Mienskippen rondvaren in hun eigen gebouwde Mien Skip 22. Met hun eigen fluisterboot kunnen ze meedoen aan verschillende evenementen zoals Energy Now, het muziekspektakel in Sneek en Feel the Night in Eernewoude.

Bijschrift foto:
Wethouder Maarten Offinga van de gemeente Súdwest-Fryslân is vol lof over het initiatief en luistert geïnteresseerd naar Hjalmar Zwaga, student Scheeps- en Jachtbouwkundige van ROC Friese Poort.

Opname van Omrop Fryslan

Over de auteur

Roeland Westra - Als projectleider Centrum Duurzaam duurzaamheid zichtbaar maken voor studenten en bedrijven

Gerelateerde berichten

Comments are closed.