ROC Friese Poort helpt leerlingen VMBO bij opleidingskeuze techniek

Leerlingen in het 4e jaar van het VMBO staan voor een moeilijke keuze. “Wat wil ik hierna voor opleiding gaan doen”. Om antwoord te krijgen op deze vraag biedt ROC Fries Poort in samenwerking met Centrum Duurzaam een programma aan om kennis te maken met het MBO.

Op donderdag 23 november 2017 waren 40 TL 4e jaars leerlingen van CSG Liudger uit Burgum te gast. Met een afwisselend programma van Bouwkunde, ICT en Domotica kregen zij een indruk van mogelijke vervolgopleidingen bij ROC Friese Poort. Vrijdag 24 november ontvingen we 12 4e jaars leerlingen van het Dockinga College uit Dokkum. Zij volgden een carrousel met domotica, koudetechniek en besturingstechniek.  Op dinsdag 12 december werd ditzelfde programma aangeboden aan 8 4e jaars leerlingen van  CSG Anna Maria van Schurman uit Franeker.

Doorlopende leerlijn
In het kader van doorlopende leerlijn en verbinding in de regio hebben we als techniekopleidingen onze banden met het Vmbo versterkt. In overleg met een aantal Vmbo’s uit de regio biedt domein Techniek en Bouw-Infra en ICT op de Anne Wadmanwei een programma aan wat aansluit op de profiel- en keuzeprogramma’s van het VMBO.

Studenten begeleiden leerlingen
Het programma is door onze 3e en 4e jaars studenten van de verschillende techniek opleidingen uitgewerkt en aangeboden. Dit sluit aan bij de begeleidingsuren die onze eigen studenten voor hun opleidingen moeten uitvoeren. Met deze programma’s willen we leerlingen enthousiasmeren  voor de techniek. Want techniek heeft de toekomst!

Over de auteur

Roeland Westra - Als projectleider Centrum Duurzaam duurzaamheid zichtbaar maken voor studenten en bedrijven

Gerelateerde berichten

Comments are closed.