ROC Friese Poort Drachten 3e bij Koplopersprijs Smallingerland

Hoe laat je zien dat je duurzaam onderneemt was het thema van de vijfde editie van het Koploperssymposium Smallingerland dat plaatsvond op woensdag 10 juni 2015. Tijdens dit symposium werd de Koplopersprijs uitgereikt aan het bedrijf dat zich het meest had onderscheiden op het gebied van duurzaamheid. ROC Friese Poort Drachten, dat sinds februari 2015 meedoet, greep net naast deze prijs, maar eindigde wel keurig in de top 3. (Lees het juryrapport).

Praktische tools voor bedrijven die duurzaam ondernemen
Het symposium bestond uit een ochtend- en middagprogramma met workshops en lezingen. Het doel was om Koplopers en andere duurzame ondernemers zo veel mogelijk praktische ‘tools’ te geven waarmee ze klanten, relaties en andere stakeholders kunnen laten zien wat ze doen op het gebied van duurzaam ondernemen.

Koploperproject
Sinds februari 2015 neemt ROC Friese Poort, vestiging Drachten, deel aan het ‘Koploperproject duurzaam ondernemen Smallingerland’. Het Koploperproject helpt bedrijven en organisaties in 1 jaar tijd duurzamer te ondernemen. Het Koploperproject werkt samen met diverse Friese gemeenten. Per  gemeente is een Koplopergroep gevormd, bestaande uit 3 tot 15 bedrijven. ROC Friese Poort maakt deel uit van de Koplopergroep Smallingerland.

Projectgroep
Binnen de vestiging Drachten is een projectgroep samengesteld die de ontwikkelingen op het terrein van Maatschappelijke Verantwoord Ondernemen (MVO) volgt. Ook houdt de groep toezicht op de borging van het MVO-beleid, nu en in de toekomst.

Ambities
Op het gebied van Duurzaamheid heeft ROC Friese Poort, vestiging Drachten, de volgende ambities:

–     Bewust omgaan met het milieu

–     Een kwalitatief hoogwaardige en duurzame onderwijscampus

–     Bij nieuw-/verbouw aandacht voor duurzaamheid

–     Voorbeeldfunctie willen zijn voor de omgeving en voor de studenten

–     Duurzaam denken en handelen in de bedrijfsvoering bevorderen

–     Bij studenten inzicht vergroten in duurzaamheidsvraagstukken.

ROC Friese Poort onderneemt Duurzaam
Duurzaamheid staat bij ROC Friese Poort, vestiging Drachten, hoog in het vaandel. Benieuwd wat de vestiging zoal doet op het gebied van Duurzaamheid? Lees er meer over in het document ‘Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen bij ROC Friese Poort Drachten: Gewoon doen!’

Over de auteur

Roeland Westra - Als projectleider Centrum Duurzaam duurzaamheid zichtbaar maken voor studenten en bedrijven

Gerelateerde berichten

Comments are closed.